Neeme Korv • 5. detsember 2019 kell 10:02

Väikeettevõtja avab Soome poliitika eripära

Tarmo Virk selgitab Äripäeva raadio hommikuprogrammis, mis toimub Soome poliitikas.  Foto: Raul Mee

Hea Soome tundja, väikeettevõtja ja ajakirjaniku Tarmo Virkiga räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis, kuidas põhjanaabritel õnnestub vahetada peaministrit, ilma et valitsus seejuures kukuks.

Virk toob esile Eesti ja Soome erinevused ning selgitab, kes võib tõusta põhjanaabrite uueks valitsusjuhiks.

Intervjuud Tarmo Virkiga saab kuulata siit:

5G-tehnoloogia kasutus võimaldab luua odavamalt roboteid, ütleb Superangeli idukiirendi Alpine House'i eestvedaja Kalev Kaarna, kes võitis kevadel artikliga 5Gst Eduka Eesti arvamuskonkursil 10 000 eurot.

Samuti räägib Kaarna saates, kuidas olla Eduka Eesti konkursil edukas ja kuhu ta võidusumma investeeris. Juttu tuleb 5G käekäigust globaalse majanduspoliitika tõmbetuultes, ülemüstifitseeritud Huaweist ja uutest iduideedest Superangeli portfellis.

Intervjuud Kalev Kaarnaga saab kuulata siit:

Saates kuuleb veel, miks koolidirektori hinnangul on Eesti õpilaste heale haridustasemele tulnud kasuks siinsed õpetajad.

Saaremaa Ühisgümnaasiumi direktori Viljar Aroga võtame teemaks PISA testide tulemused, mis paigutab Eesti õpilased maailma parimate sekka. Kuidas saavutatut hoida? Kui palju peaks õpetaja palka saama?

Saaremaa Ühisgümnaasium kuulub riigieksamite tulemuste järgi Eesti paremikku, ometi korraldatakse seda ümber põhikooliks. Kuidas teha vajalikke muutusi koolivõrgus nii, et hariduse kvaliteet ei kannataks?

Intervjuud Viljar Aroga saab kuulata siit:

Hommikuprogrammi vedasid Neeme Korv ja Ken Rohelaan.

Hetkel kuum