Priit Pokk • 27. august 2020 kell 13:04
Saated
Ainult tellijale

Lukašenka kukujate seas on turumajanduse praktikuid

Valgevene presidendikandidaatide seas oli algselt endine USA suursaadik Valeri Tsepkalo, kes oli sunnitud juulis riigist põgenema. Tsepkalo on Valgevenes tuntud kui kohaliku n-ö Silicon Valley ehk kõrgtehnoloogiapargi eestvedajana, millest on saanud Kesk- ja Ida-Euroopa üks olulisemaid IT-klastreid.  Foto: Sergei Grits

9. augustil toimus Valgevenes presidendivalimised, mille tulemuste võltsimine ärgitas inimesed tänavatele ning nõudma suuremat muutust kursilt, kuhu suunas on liigutud viimased ligi kolm kümnendit.

Saates "Globaalne pilk" uurisime, miks kees katel just nüüd üle ehk mistõttu täpsemalt ollakse rahulolematud, kuhu suunas Valgevene rahva püüdlus vabaduse poole võiks välja viia, mis muutusi võiks paleepööre tuua majanduses ning miks on seal toimuv oluline Eesti jaoks.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum