• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kia Auto solvas oma konkurente

  Kia Auto avaldas 7. novembri Eesti Päevalehes sõiduauto Kia Sephia reklaami, kus kasutati ajakirjas Tehnika Kõigile avaldatud Kia Sephia autotesti tulemusi iseloomustanud lauset «sellist autot Lada või ?kodaga küll võrdlema ei kipu». ASi Lada Keskus juhatuse esimehele Tarmo Noodile andis see põhjust kahtluseks, kas tegu pole mitte konkurendi teadliku halvustamisega. Tema sõnul poleks firmal Kia Auto vastu pretensioone, kui mõtteavaldus oleks jäänud ajakirja veergudele. Paraku kasutati seda ka reklaamis.
  Noot ütles, et ehkki Kia Autot esindanud Enno Poldre pakkus välja lahendada konflikt kokkuleppe teel, eelistasid Lada Keskus ja Eesti Helkama-Auto kaebusega konkurentsiameti poole pöörduda, et vältida selliste juhtumite kordumist tulevikus.
  Noot märkis, et Kia autode reklaam ilmus nende jaoks kõige ebasobivamal ajal, kuna praegu käib Lada Keskusel 160 000 krooni maksma läinud reklaamikampaania.
  ASi Eesti Helkama-Auto ?kodade müügijuht Kalle Mihkels võttis asja rahulikult, öeldes, et nemad oleksid nõus ka Kia Auto suusõnalise vabandusega. «Ma arvan, et see viga ei olnud tahtlik, kõige tähtsam, et sellised asjad edaspidi ei korduks,» ütles Mihkels.
  Ehkki Enno Poldre peab tüli suurel määral taandatavaks isiklikele suhetele, kavatseb Kia Auto konkurentsiameti ettekirjutust täita. Enno Poldre firma AS Transpress, mis korraldab autofirmade avalikke suhteid, on seotud nii Kia Auto kui ÜEga Belesta.
  Belestast on omal ajal erinevatel põhjustel lahkunud ASi Satex-Auto juhid eesotsas juhatuse esimehe Kaidu Jalakaga. Lada Keskuse juhatuse esimees Tarmo Noot on ka Satex-Auto tegevdirektor.
  «Kial ja Ladal on täiesti erinev ostjaskond, mistõttu mingist materiaalsest kahjust Lada Keskus küll rääkida ei saa,» oli Poldre kindel.
  Kõnealune tüli pole ainus konkurentsiseaduse ümber keerlev autofirmade konflikt. Aastapäevad kestab Tallinna linnakohtus protsess, kus AS Staier süüdistab aktsiaseltse Japauto ja ELKE-Auto kõlvatus konkurentsis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.