• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartus on Euroopa tasemel autokeskus

  Novembris avas Tartu Sõpruse silla mahasõidutee ääres uksed ASi Satwo uus autokeskus. Krundil asunud Jõe tänava saunahoone osutus amortiseerunuks ja tuli lammutada. Samas võimaldas vana hoone kõrvaldamine projekteerida täielikult vajadustele vastava ehitise. E-Inseneribüroo võttis projekteerimise juures arvesse Soome autokeskuste ehituskogemusi. «Spetsiifiliste ehitiste puhul, nagu seda on kaasaegne autokeskus, peavad ehitaja ja tellija pidevat infot vahetama,» kinnitas SRV Eesti Ehituse poolelt projekti juhtinud Lembit Uibo.
  Valminud autokeskus kujutab endast tüüpilist Lääne-Euroopa keskmise suurusega autodiileri müügi- ja hoolduskompleksi. Autokeskuse fassaadi õnnestunumaid elemente on poolkaares trepikäigu aken, mis jagab hoone peasissekäigu kohalt kaheks. Tartu elavaima liiklusega tänava poole jääb avarate akendega müügisalong, teisel pool peasissekäiku on hoolduse- ja remondisaal. Maja tagaosas on autopesula ja suur varuosaladu. Maja keskel asuvas bürooplokis annab tunda ruumikitsikus. ASi Satwo tegevdirektori Illimar Maasingu sõnul võeti projekteerimise algusest peale suunaks kokkuhoid põrandapinna osas. «Meie majas ei ole lennujaama mõõdus müügisalongi, ruumi poolest on eelistus hooldusesaalil,» rõhutas Maasing. Tavapärase ühe sissesõiduvärava asemel on Satwo hooldusesaalil viis ust, mis vähendavad tarbetut ja ohtlikku manööverdamist ning hoiavad kokku põrandapinda. Sisekujundus, viimistlustööd ja kasutatud materjalid jätavad soliidse mulje, kuid ei mõju samas ülepakutud luksusena. Meeldiva atmosfääri loob Fordi valgusreklaamides kasutatav sinine värvitoon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.