• Jaga lugu:

  Poola taastab esimesena tootmismahu

  Need andmed on esitatud Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga (EBRD) ülevaates. Seal öeldakse, et kogu selle piirkonna RKT suurenes eelmisel aastal nominaalselt viiendiku võrra ECUdes arvestatuna ja kolmandiku võrra dollarites arvestatuna. Välisinvesteerijatele tähendab see olulist turuväärtuse tõusu.
  * Bulgaarias, T?ehhis, Ungaris, Poolas ja Rumeenias suurenes tööstustoodang 10--20 protsenti töölise kohta. Kokkuvõttes Kesk-Euroopa tööstuse konkurentsivõime 1995. aastal kasvas.
  * Ida-Euroopa palgad läänega võrreldes on veel väga madalad. Kuupalk tööstuses on T?ehhis, Ungaris ja Poolas 390--450 dollarit ning Venemaal 175 dollarit.
  Enamiku selle piirkonna riikidel on lähitulevikus head kiire majanduskasvu võimalused, arvestades nende koolitatud tööjõudu, majandusstabiilsust, liberaalset väliskaubandust ja välisinvesteeringuid. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.