8. aprill 1996 kell 22:00

Poola taastab esimesena tootmismahu

Need andmed on esitatud Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga (EBRD) ülevaates. Seal öeldakse, et kogu selle piirkonna RKT suurenes eelmisel aastal nominaalselt viiendiku võrra ECUdes arvestatuna ja kolmandiku võrra dollarites arvestatuna. Välisinvesteerijatele tähendab see olulist turuväärtuse tõusu.

* Bulgaarias, T?ehhis, Ungaris, Poolas ja Rumeenias suurenes tööstustoodang 10--20 protsenti töölise kohta. Kokkuvõttes Kesk-Euroopa tööstuse konkurentsivõime 1995. aastal kasvas.

* Ida-Euroopa palgad läänega võrreldes on veel väga madalad. Kuupalk tööstuses on T?ehhis, Ungaris ja Poolas 390--450 dollarit ning Venemaal 175 dollarit.

Enamiku selle piirkonna riikidel on lähitulevikus head kiire majanduskasvu võimalused, arvestades nende koolitatud tööjõudu, majandusstabiilsust, liberaalset väliskaubandust ja välisinvesteeringuid. DI

Hetkel kuum