20. juuni 1996 kell 22:00

Telerate investeerib BNSi

BNSi juhatuse esimees Allan Martinson märkis, et BNS saab uue osaniku kaudu juurde olulist oskusteavet äri- ja finantsturgu puudutava info tootmise ning edastamise kohta, mis aitab parandada uudiste kvaliteeti ja edastamiskiirust. Koostöölepingu kohaselt on BNS üks peamiseid Baltimaade kohta käiva info edastajaid Dow Jones Telerate'i süsteemis.

Firma esindaja Cristoph Lammersdorf märkis, et ta peab BNSi kaudu saadavat infot Baltimaade kohta oluliseks. BNSi tehtav investeering on tema sõnutsi osa firma plaanist laiendada oma tegevust Baltimaade turul.

Kumbki koostöölepingu osapool ei soostunud avaldama investeeringu suurust. Martinson kinnitas, et investeeringute suurus ulatub «miljonitesse kroonidesse» ning on mõnevõrra suurem kui möödunud aasta septembris samuti 15 protsenti BNSi aktsiate omanikuks saanud Rootsi ärilehe Dagens Industri investeering.

BNSi ja Dow Jones Telerate'i koostöö sai alguse 1992. a. Dow Jones Telerate'il ja BNSil on ühised bürood nii Vilniuses kui Riias. Martinsoni hinnangul on BNSi turusosa Baltimaades praegu 60--80 protsenti.

Hetkel kuum