• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tõenäoliselt valitakse president teisipäeval

  Riigikogus on 101 liiget, kusjuures kõik ei pruugi kohal olla, hääletusel osaleda või ei hääleta kummagi kandidaadi poolt. Et president saaks esmaspäeval esimeses voorus valitud, peab võitnud kandidaat koguma vähemalt 68 ehk 2/3 riigikogu liikmete toetushääled. Esimeses voorus on kandidaatideks Lennart Meri ja Arnold Rüütel. Eldur Parder on teatanud, et ei hääleta kummagi poolt.
  reformierakonna fraktsioon -- 19 häält
  koonderakonna fraktsioon -- 19 häält
  Isamaaliidu fraktsioon -- 8 häält
  Mõõdukate fraktsioon -- 6 häält
  Parempoolsed -- 5 häält
  kokku: 57 häält
  Nemad esitasid Lennart Merile 16. augustil taotluse, et ta kandideeriks presidendiks. 22. augustil esitas reformierakond vabariigi valimiskomisjonile esildise Lennart Meri kandidatuuri kohta 26 riigikogu liikme toetusallkirjaga.
  Lennart Meri poolt võib hääletada ka arengupartei fraktsioon -- seitse häält (siiani on kindel vaid Tõnu Kõrda hääl). Meri võib saada ka kolm häält vene fraktsioonist. Kokku tuleb ikkagi 67 häält, üks hääl jääb puudu. Samas ei pruugi Meri kõiki koonderakonna ja arengupartei hääli saada. Tema edu oleneb suuresti keskerakonna otsusest. Kuid hoolimata sellest, et keskerakond on Meri ja tema kandideerimist tugevalt kritiseerinud (Edgar Savisaare suu läbi näiteks), võib enamik keskfraktsiooni hääli või neist kõik minna pigem Merile kui Rüütlile. Meri võit esimeses voorus oleks siiski puhas juhus.
  maaliidu fraktsioon -- 7 häält
  Eesti maarahva erakonna fraktsioon -- 7 häält
  pensionäride ja perede liidu fraktsioon -- 6 häält
  kokku: 20 häält
  Kolm häält võib tulla ka vene fraktsioonist. Keskfraktsiooni üheksa häält võivad teoreetiliselt Rüütlile minna. Kokku 32 häält. Hääli võib koguneda veel koonderakonnast ja arenguparteist, kuid 68 häält ei saa Rüütel kindlasti.
  Arvestada tuleb ka seda, et hääletamine presidendi valimistel on salajane, mistõttu ükski varemsõlmitud kokkulepe ei pruugi vett pidada.
  Esimeses voorus presidenti ei valita. Teisipäeval toimub presidendi valimiste teine voor, kus Meri ja Rüütel uuesti kandideerivad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Eesti Energia viib Enefit Greeni börsile Lisatud intervjuu Aavo Kärmasega!
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.
2016. aastast käima läinud projekt erastada riigile kuuluva Eesti Energia taastuvenergeetika tütarfirmast Enefit Green kuni 49 protsenti Tallinna börsil saab lõpuks teoks.