• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtja peab ise leidma tee Vene turule

  Välisministeerium on saanud Venemaalt järjekordse kaubavahetus- ja majanduskokkuleppe ettepanekuvariandi, mis siiski Raul Mälgu sõnul, kes nüüd on Eesti suursaadik Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigis, ilma poliitilise kokkuleppeta ei tööta.
  «See on asjalik ja põhjalik ettepanek, mille alusel on võimalik ilmselt väga edukalt töötada,» rääkis Mälk. «Kuid millal ja kuidas see osutub võimalikuks, seda dikteerib üldpoliitiline seisund. Ma pigem julgeksin siiski soovitada äriringkondadel jooksvalt kasutada juba tekkinud ja veel leitavaid kanaleid, et siiski seni toime tulla, kuni ükskord poliitilised tuuled pöörduvad.»
  «Arvestades praegust Eesti-Vene kaubavahetuse mahtu ja olles vaadanud ka Peterburi kauplustesse, on näha, et ikka leitakse teid,» rääkis Mälk.
  Eesti ettevõtjate kogemused näitavad, et võimalusi vältida või vähendada topelttolle on mitu.
  Parim variant on oma tütarettevõtte loomine Venemaal, kuhu Eestist eksporditakse toorainet või pooltooteid, mis juba kohapeal kokku pannakse.
  Levinud on ka kauba deklareerimine vales klassis -- näiteks kvaliteetse söögikartuli söödakartulina deklareerimine võimaldab tunduvalt vähendada tollimakse.
  Ühe võimalusena on ettevõtjad märkinud ka koostööd Venemaa regioonidega, kellel on võimalus mingi limiidi piires importida tollivabalt elanikkonna tarbeks hädavajalikke kaupu.
  Venemaa majandusatashee Eestis Tatjana Savenkova sellist võimalust siiski eitas ning soovitas pigem ühis- või tütarettevõtte loomist Venemaal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.