• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mööblifirma läks pankrotti

  Pankrotihaldur Arvo Oja ütles, et MCK pankrotistumine on ere näide sotsialismist kapitalismi ülemineku vaevadest. Omaaegse tootmiskoondise Kooperaator kõigist tsehhidest said iseseisvad juriidilised isikud, kelle päritud võlakohustused ületasid tunduvalt aktsiakapitali. MCK puhul olid need summad vastavalt 900 000 ja 400 000 krooni.
  Mööblifirmana lähetas MCK oma toodangut Saksamaale ja Soome, kuid nõudlus Eestis tehtu järele kadus. Viimati tänavu juunis toodangut andnud AS MCK vastu on pankrotihalduri sõnul esitatud nõudeid 2,3 miljonit krooni. Selle katteks on vara bilansilise jääkväärtuse järgi 1,3 miljonit krooni, kuid Arvo Oja arvates on selle tegelik hind vaevu neljandik.
  MCK juhatuse esimees ja ühtaegu ETK Mööbli peadirektor Raivo Eensalu, kes asus firma etteotsa läinud aasta lõpus, ütles, et pankroti peapõhjus oli tootearenduse puudumine. Omaaegsed menutooted ei muutunud ning tellijad kadusid ära. Juba 1995. aasta lõppes ASile MCK 5,5 miljoni kroonise käibe juures ligi miljonilise kahjumiga. Seoses pankrotiga jäi tööta ligi 60 inimest.
  Kõige paremad päevad ei ole ka MCK emafirmal ASil ETK Mööbel, kes veel 1995. aasta kevadel sai Prantsusmaalt ekspordi eduka suunamise auhinna ning kes aasta tagasi koos Standardi ja Virkoga Helsingis kaupluse avas.
  Krediidiinfo andmeil on ETK Mööbel maksuametile võlgu 1,3 miljonit krooni viiviseid ning Tallinna haigekassale põhivõlga ligi 100 000 krooni ja viiviseid enam kui 2,1 miljonit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.