• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Persson tormis ja kullasajus

  Sellist skandaali pole Rootsis nähtud Mona Sahlini afäärist saadik. Põhjus on Perssoni Hiinas öeldud sõnad, et riigi majandusedus on oma roll pikaaegsel poliitilisel stabiilssusel.
  Opositsiooniparteid kritiseerisid Perssonit maailma ühe julmema diktatuuri kiitmise eest, rahvapartei nõudis sotsiaaldemokraatide valitsusele usaldushääletuse korraldamist. Moderaatide parteisekretäri Gunnar Hökmarki sõnul viitab peaministri avaldus, et Persson ei sobi Rootsit välismaal esindama. Opositsioon ootab homme Hiinast naasvalt Perssonilt selgitust.
  Hoolimata poliitikute nördimusest on Perssoni Hiina-reis avanud uusi võimalusi Rootsi ettevõtjatele. Peaministrit ärimeeste delegatsiooni koosseisus saatev Ericssoni direktor Lars Ramqvist sõlmis raamlepingu kahe Hiina telekommunikatsiooniettevõttega koguväärtuses 2,6 mld SEK. Leppega tõusis Ericsson Hiina mobiiltelefonituru liidriks, kelle turuosa ulatub 40 protsendini. Üldse langeb Ericssoni arvele 70% Rootsi Hiina-ekspordist. Teise olulise lepingu sõlmis Adtranz kiirrongiliini avamise kohta marsruudil Kanton--Shenzhen--Hongkong. Adtranz, mille moodustavad ABB rongitööstusharu koos Daimler Benziga, näeb lepingus kiirrongitehnika läbimurret maailma ühel suuremal raudteetransporditurul. DN
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.