• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haigekassaraha laekub rohkem

  Vaike Näripea sõnul maksti ravikindlustusmaksu sel aastal 630 000 töötaja palga pealt. Eelmisel aastal oli töötajaid 20 000 võrra rohkem ja 1994. aastal veel 7000 võrra rohkem, märkis ta. «Kuna palgad on suurenenud, siis rahaliselt ravikindlustuskassa siiski ei vähene,» lisas Näripea.
  Kokku on selle aasta üheksa kuuga laekunud 1,8 miljardit krooni ravikindlustusmaksu, millest on raviteenustele kulutatud 1,2 miljardit. Ravikindlustuse hüvitusteks on välja makstud 123 miljonit krooni, 23% enam 1995. aastaga võrreldes. Soodustingimustega ravimite osas on kasv eelmise aastaga võrreldes 54%.
  Vaike Näripea sõnul on probleemiks ravikindlustusmaksu võlgnevus, mis oktoobri alguse seisuga on koos viivistega 436 miljonit krooni.
  Suurimad võlglased on riigiettevõtted, kelle eesotsas seisab RAS Ookean 54 miljoni krooniga. Riigile kuuluvatest ettevõtetest on võlgased veel Tallinna politseiprefektuur 1,6 mln kr, Eesti Merelaevandus 8,9 mln kr, RAS Silmet 3,2 mln kr-ga.
  Paljud võlglased on pankrotistunud suurettevõtted või erastatud ettevõtted, kel varasemast ajast on haigekassa võlg üles jäänud.
  Erafirmadest on suuremad võlglased Akropol G 2,6 mln kr, AS Vasar 2,3 mln kr, ETK Mööbel 2,1 mln kr, AS Võru Juust 1,2 mln kr-ga.
  Võlgade väljanõudmine on Näripea sõnul väga raske, kuna peale ettekirjutuste tegemise pole haigekassa käes muid olulisi mõjutusvahendeid. «Pisemad võlad lahenevad reeglina siis, kui ettevõttesse tuleb uus töötaja ja me ei anna talle enne haigekassa kaarti, kui võlg on tasutud,» rääkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Karl Märka: lugupeetud minister, teie õigusloome kvoot on täis
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame Riigi Teatajas kehtivale seadusandlusele ette nähtud salvestusruumi 3,1 gigabaidiga, kirjutab HOOVI kaasasutaja ja tegevjuht Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Salvestusi Toomase konverentsilt: kinnisvarahaist president ja Wise’i esimene töötaja
Nädalavahetusel toimund investor Toomase konverentsil jagasid paljude esinejate seas enda kogemusi ka president Kersti Kaljulaid, Wise’i esimene töötaja Triin Hertmann ja kogenud kinnisvarainvestor Kadri Mäsak.
Nädalavahetusel toimund investor Toomase konverentsil jagasid paljude esinejate seas enda kogemusi ka president Kersti Kaljulaid, Wise’i esimene töötaja Triin Hertmann ja kogenud kinnisvarainvestor Kadri Mäsak.