• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Segadused Ukraina-ekspordiga lahenesid

  Matsulevitshi sõnul pidi Eesti pool suunama Ukraina partneri tähelepanu mitmetele vabakaubanduslepinguga sätestatud aspektidele, et ära hoida Eesti kaupade maksustamist kõrgemate tariifidega. Ukraina pool on Matsulevitshi väitel lubanud, et Eesti kaupadele ei kehtestata aktsiisimaksu.
  «Soovitame Eesti kaupmeeste ja ettevõtjate tegevuse laiendamist Ukrainas,» ütles Matsulevitsh. Eesti majandusesindaja Kiievis Lembit Luht ütles, et vabakaubandusleping annab Ukrainas eelise Eesti kaupadele, mida ei maksustata 50--60protsendilise aktsiisiga.
  Eesti-Ukraina vabakaubanduslepingus on säte, et mõlemad pooled hoiduvad maksude sisseseadmisest, millel on tollimaksuga sarnane toime.
  Kommitootja ASi Kalev Ukraina müügijuhi Heiki Abeli sõnul seisis üks Kalevi koorem Ukraina piiril terve ööpäeva ja teist koormat kardeti vastu võtta, kuna tollipunkti töötajatele polnud selged Eesti ja Ukraina vahelise lepingu tehnilised üksikasjad.
  «Ajasime asja paralleelselt koos majandusesindaja Lembit Luhtiga ja lõpuks saime kauba üle,» selgitas Abel. Tema sõnul oleks Kalevi karamellkommid maksustamise korral läinud 30 protsenti kallimaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.