4. veebruar 1997 kell 22:00

Valitsus ei muutnud valimisreklaami korda

Avalik-õiguslikule ringhäälingule kehtestab valimiseelse reklaami edastamise nõuded ringhäälingu nõukogu, erakanalitele need ei kehti, põhjendas riigikogu liige Mihkel Pärnoja seaduse täiendamise vajadust.

Pärnoja leiab, et ka erameediakanalid peavad tegema valimiste eel teatavaks, millises mahus ja tingimustel nad valimisreklaami edastavad. «Praegu võib erakanal reklaami edastamisel lähtuda oma erakondlikust eelistusest,» väitis Pärnoja.

Valitsuse eitavat seisukohta eelnõule põhjendas peaminister Tiit Vähi sellega, et kultuuriministeeriumis on ettevalmistamisel uus ringhäälinguseadus. «Selle ettevalmistamisel püüame arvestada ka Mõõdukate ettepanekuga,» lisas Vähi.

Uut seaduseelnõu ettevalmistava töögruppi juht, kultuuriministeeriumi kunstide osakonna nõuniku Rein Veidemanni sõnul peaks ringhäälinguseaduse eelnõu jõudma riigikogusse mais.

Mõõdukate riigikogu liikmed tegid valitsusele ka ettepaneku, et valimiskampaania ajal ei tohi kandideerivaid isikuid kasutada saadete autorite, esinejate ja kommentaatoritena väljaspool valimisreklaami.

Hetkel kuum