12. veebruar 1997 kell 22:00

Jaanuaris müüdi enim Panasonicu jaamu

Oktoobrikuust alates on kõige rohkem müüdud Panasonicu väikeseid telefonijaamu (kuni 16 siseabonenti). Suurt läbimüüki soodustab lai tootenomenklatuur, mitu maaletoojat ja suur edasimüüjate arv.

Ka Erifoxi kaubamärk püsib kuude kaupa stabiilselt teisel kohal, ehkki müüdud jaamade arv jääb eelnevatele kuudele alla. ASi Lexel Elektrimaterjalid müüja Uku Kerneri sõnul avaldab selle kaubagrupi läbimüügile otsest mõju otsepostitusreklaam, st müük on edukam kampaaniajärgsel ajal.

Tasavägiselt on müüdud Univoice'i Minisetti, LH Data DeTeWed ja Reveko Samsungi. Univoice'i müügijuhi Reet Randmetsa kinnitusel ostavad Eestis toodetud Minisetti põhiliselt väljaspool Tallinna asuvad firmad. Suurem osa väikeseid jaamu on müüdud saarte ja Otepää väikestesse hotellidesse ja puhkemajadesse. Univoice on toonud ka jaanuarikuu müügistatistikasse uustulnuka -- üks klient on saanud Premieri väikese telefonijaama omanikuks.

Kõrvuti suure hulga analoogliinidel töötavate jaamadega on jaanuarikuus müüdud ka üks Ascomi ISDN-jaam. Ascom Eesti esinduse telefonijaamade müügiesindaja Indrek Sokki sõnul on paljudel väikese telefonijaama ostjatel olemas analoogliinid, mistõttu on hinnalt soodsam nende juurde jääda. Samuti saab Eesti Telefonist 2B+D ühendust suhteliselt raskelt. Suurim vajadus taolise jaama järele on väikefirmal, kes kasutab tihedalt andmesidevõimalust.

Ehkki tabelis on toodud süsteemide kogumaksumus, ei saa sellest teha järeldusi jaamade hinnaskaala kohta. Tabelis esitatud kaubamärkide taga on erineva suurusega väikesed telefonijaamad, st on neid, millel siseabonente 8, aga ka neid, millel siseabonente poole rohkem. ÄP

Hetkel kuum