• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Võrdsetes osades Soome Hartwallile ja Rootsi-Norra Pripps Ringnesile kuuluv Baltic Beverages Holding AB ostis 60% Rostovi õlletehase Donskoye Pivo aktsiatest, tehingu tulemusena laieneb firma tegevus Venemaal.
  Doni äärses Rostovis asuv Donskoye Pivo valmistab aastas 72 mln liitrit õlut. Tehas kuulub Lõuna-Venemaa suurimate õlletehaste hulka, firmas töötab 300 inimest.
  Venemaal tegutseva Baltic Beverages Holdingile kuuluva Baltika eesmärk on viia Donskoye Pivo tooted ja tehnoloogia investeeringute abil rahvusvahelisele tasemele ning muuta firma Lõuna-Venemaa turuliidriks.
  Donskoye Pivo aktsiaenamuse ostmise järel kuulub Baltic Beveragesile neli õlletehast Venemaal, kolm Balti riikides ja üks Ukrainas. Õlletehaste koguläbimüük ulatub tänavu 600 mln liitrini. STT-ETA
  Suhted Läti ja rahvusvahelise valuutafondi (IMF) vahel võivad halveneda, kui seim otsustab anda veel mõnele regioonile erimajandustsooni staatuse, ütles Läti rahandusminister Roberts Zile.
  Parlamendile on esitatud ettepanekud moodustada erimajandustsoonid ka Jelgavas ja Salaspilsis.
  Oktoobri alguses otsustas parlament anda erimajandustsooni staatuse Rezekne linnale. See on vastuolus Läti ja IMFi vahel sõlmitud memorandumiga, kus Läti kohustus lähitulevikus erimajandustsoonide arvu mitte suurendama.
  Riigil jääb Riia, Ventspilsi ja Liepaja vabamajandustsoonide tegevuse tõttu saamata umbes 20 miljonit latti (480 mln krooni). Rezekne tsooni avamine paisutab selle summa 30 miljoni latini (720 mln krooni). BNS
  Leedu müüb kõik riigi suuruselt teise õlletootja Utena aktsiad enampakkumisel. Utena aktsiakapitali suurus on 22,85 mln litti, millest riigi käes on 21,49% väärtusega 4,9 mln litti.
  Ministeeriumi hinnangul võib 100-litise nimiväärtusega aktsiate hinnaks kujuneda umbes 300 litti. Lõpliku hinna kinnitab erastamiskomisjon.
  Utena aktsionäride juulikuise üldkoosoleku otsuse kohaselt moodustab Utena ühisettevõtte valdusfirmaga Baltic Beverages Holding (BBH). BBH ostab 50% Utena aktsiatest ning investeerib ühisfirmasse 50 mln litti.
  Aasta esimese üheksa kuuga langes Utena käive 4,3 miljoni ja maksustamisjärgne kasum 0,8 miljoni liti võrra vastavalt 55 miljoni ning 6,3 miljoni litini. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Twitteri saab nüüd postitajatele bitcoine jootrahaks jätta
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Twitter teatas neljapäeval, et võimaldab kasutajatel maksta oma lemmikutele jootraha bitcoinides, vahendab CNBC.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.