• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised välismaalt

  Võrdsetes osades Soome Hartwallile ja Rootsi-Norra Pripps Ringnesile kuuluv Baltic Beverages Holding AB ostis 60% Rostovi õlletehase Donskoye Pivo aktsiatest, tehingu tulemusena laieneb firma tegevus Venemaal.
  Doni äärses Rostovis asuv Donskoye Pivo valmistab aastas 72 mln liitrit õlut. Tehas kuulub Lõuna-Venemaa suurimate õlletehaste hulka, firmas töötab 300 inimest.
  Venemaal tegutseva Baltic Beverages Holdingile kuuluva Baltika eesmärk on viia Donskoye Pivo tooted ja tehnoloogia investeeringute abil rahvusvahelisele tasemele ning muuta firma Lõuna-Venemaa turuliidriks.
  Donskoye Pivo aktsiaenamuse ostmise järel kuulub Baltic Beveragesile neli õlletehast Venemaal, kolm Balti riikides ja üks Ukrainas. Õlletehaste koguläbimüük ulatub tänavu 600 mln liitrini. STT-ETA
  Suhted Läti ja rahvusvahelise valuutafondi (IMF) vahel võivad halveneda, kui seim otsustab anda veel mõnele regioonile erimajandustsooni staatuse, ütles Läti rahandusminister Roberts Zile.
  Parlamendile on esitatud ettepanekud moodustada erimajandustsoonid ka Jelgavas ja Salaspilsis.
  Oktoobri alguses otsustas parlament anda erimajandustsooni staatuse Rezekne linnale. See on vastuolus Läti ja IMFi vahel sõlmitud memorandumiga, kus Läti kohustus lähitulevikus erimajandustsoonide arvu mitte suurendama.
  Riigil jääb Riia, Ventspilsi ja Liepaja vabamajandustsoonide tegevuse tõttu saamata umbes 20 miljonit latti (480 mln krooni). Rezekne tsooni avamine paisutab selle summa 30 miljoni latini (720 mln krooni). BNS
  Leedu müüb kõik riigi suuruselt teise õlletootja Utena aktsiad enampakkumisel. Utena aktsiakapitali suurus on 22,85 mln litti, millest riigi käes on 21,49% väärtusega 4,9 mln litti.
  Ministeeriumi hinnangul võib 100-litise nimiväärtusega aktsiate hinnaks kujuneda umbes 300 litti. Lõpliku hinna kinnitab erastamiskomisjon.
  Utena aktsionäride juulikuise üldkoosoleku otsuse kohaselt moodustab Utena ühisettevõtte valdusfirmaga Baltic Beverages Holding (BBH). BBH ostab 50% Utena aktsiatest ning investeerib ühisfirmasse 50 mln litti.
  Aasta esimese üheksa kuuga langes Utena käive 4,3 miljoni ja maksustamisjärgne kasum 0,8 miljoni liti võrra vastavalt 55 miljoni ning 6,3 miljoni litini. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peapiiskop emeeritus: peame moraalselt toime tulema
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Tuleb olla valvel, et me kriisiolukordades ei kaotaks iseenda ja ühiskonna inimlikku palet, kirjutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop emeeritus Andres Põder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
JPMorgani analüütik: aktsiahinnad ronivad august välja
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
JPMorgan Chase & Co mõjuka analüütiku Marko Kolanovici sõnul tõusevad aktsiahinnad tagasi ja majanduslangust tänavu ei tule.
Kristi Saare juhtidele: sul on juba piisavalt, aita nüüd teisi
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Teil kõigil on piisavalt raha, nüüd on aeg aidata ka teistel selleni jõuda, rääkis Naisinvestorite Klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare Pärnu juhtimiskonverentsil.
Muljetavaldav debüüt: uus Range Rover Sport näitas närvekõditava etteaste käigus oma tegelikku võimekust
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Uus Range Rover Sport seljatas oma ülemaailmse debüüdi raames järjekordse närvekõditava väljakutse, ronides Islandil üle maailma suurima omataolise Karahnjukari tammi, pistes samal ajal rinda 750 tonni minutis langevate veevoogudega. Kriitilistel hetkedel haarduvuse kadumine tähendanuks uue sportliku linnamaasturi roolis istunud James Bondi ametlikule kaskadöörile Jessica Hawkinsile 90-meetrist langust tammi ülevoolukanali põhja.
Boroditš: ma ei tea, mida ma valesti tegin, aga ärge muretsege, mina saan hakkama
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.
Viimast päeva ametis olev Tallinna Linnatranspordi (TLT) juhatuse esimees Deniss Boroditš kinnitas intervjuus, et ta tunneb ennast hästi ning hindab kõrgelt oma teadmisi ja oskusi. Samas ei tea ta, mida tegi valesti, et linnapea teatas usalduse kaotamisest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.