• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Strateegiline tõmblemine

  Vaidlustes sünnib tõde, öeldakse. Kurb on asi siis, kui vaieldakse mõttetute asjade üle juba ammu mõttetuks muutunud vaidlust. Lihtsalt seepärast, et kunagi sai vaidlema hakatud. Veel kurvem, kui seda tehakse maksumaksja raha eest.
  Riigikogu vist ei kujutanud mullu suvel hästi ette, millega hakkama saab, kui võttis vastu seaduse, millega kohustati valitsust koostama strateegiliselt tähtsate ettevõtete nimekiri. Tiit Vähi valitsus täitis kohustuse, pani portsu ettevõtteid ritta ja andis nimekirja mullu novembris parlamendile üle. Edasist nimetan mina tühikargamiseks.
  Üle aasta on riigikogu seda nimekirja küll ühte-, küll teistpidi venitanud ja kokku surunud, kogu aur on kulunud vaidlustele, millised ettevõtted lülitada nimekirja, millised mitte. Kelle vererõhk tõusis eluohtliku piirini, kes oli vihane, kes lihtsalt hämmeldunud. Lõppu ei paista. Üksikud hääled kõrbes (Hänni-Pärnoja-Lipstoki eelnõu) on seni jäänud vastukajata. Ka üleeile joosti vaidlustega järjekordselt ummikusse.
  Jääbki mulje, et vaidlus käib lihtsalt sellepärast, et kunagi sai ju otsus vastu võetud ja kuidas sa ikka endale tunnistad, et otsusega on puusse pandud ja pikka aega tühja tööd tehtud. Muidugi, enda vigade tunnistamine on ebameeldiv tegevus. Soovitaks parlamendil end siiski kokku võtta ja teha strateegiline otsus selle nimekirjaga mitte tegelda. Seda enam, et mingit majanduslikku sisu tal pole.
  Riik on vilets peremees ja kehv investor ning võib otsustusõiguse ettevõttes kaotada ka siis, kui ta on enamusaktsionär. Riigil võivad olla ju mingid strateegilised huvid, ent siis tuleb paika panna, kuidas ta neid huve ka kaitseb, sõltumata sellest, mis omandivorm mingil ettevõttel on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
TextMagic saatis sõnumi investoritele – aeg märkima hakata
SMS-kommunikatsiooni teenuseid pakkuv TextMagic on tulnud välja aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPOga. Ettevõte plaanib liituda Tallinna First Northi alternatiivbörsiga ja emissiooni käigus kaasatakse kuni 2,5 miljonit eurot.
SMS-kommunikatsiooni teenuseid pakkuv TextMagic on tulnud välja aktsiate esmase avaliku pakkumise ehk IPOga. Ettevõte plaanib liituda Tallinna First Northi alternatiivbörsiga ja emissiooni käigus kaasatakse kuni 2,5 miljonit eurot.
Täna õhtul on elekter tavapärasest 10 korda kallim
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Novembri lõpp tõi Eestisse uued elektri hinnarekordid, täna on päeva keskmine hind 264 eurot megavatt-tunni ehk 26 senti kilovatt-tunni eest.
Advokaadibüroode TOP 2: aegade parim aasta tuleb tänavu
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.
Walless rühkis tänavu advokaadibüroode edetabelis teisele positsioonile. Aasta eest olid nad 12. kohal.