Jonnakas investor

27. aprill 1998, 00:00

Tänu Joakim Heleniuse möödunud nädala tegevusele kerib vaidlus Merko Ehituse ja EMV ühinemissuhte üle üha tuure. Kunagi väljakäidud aktsiakapitali jaotuse-- 59% Merkole ja 41% EMV-le tingis viimase suuraktsionäri Baltic Republics Fundi esindaja Hansa Investments 2% endale kasulikumaks ja jätkab võitlust.

Merko ja EMV juhatused on vahetuskursis kokku leppinud. Merko Ehituse nõukogu esimehe Toomas Annuse sõnul on vahetuskurss igati õigustatud, arvestades ettevõtete senist arengut ja tulevikuperspektiive.

Samuti rõhub Merko Ehitust nõustav Balti Cresco Investeerimisgrupp oma arvutustes firmade tulevikule -- arvutused on tehtud põhimõttel, et Merko investeeringud kasvavad ja EMV omad kahanevad. Edasisele arengule ja sünergiale on lootused rajanud ka EMV juhtkonda toetavad n-ö strateegilised investorid.

Finantsinvestorina on Hansa Investments huvitatud kiirest teenistusest. Nii rõhutakse järjekindlalt fifty-fifty suhtele ja veendakse teisi aktsionäre praeguse tehingu kahjulikkuses.

Et oma positsiooni tugevdada, ostis Baltic Republics Fund teiselt EMV suuraktsionärilt Handelsbankenilt ära nende 10protsendilise osaluse ehitusettevõttes.

Tants jätkub. Hansa Investmentsi aktiivne tegutsemine võib anda kaks tulemust. Kas jonnitakse nii kaua, kuni Balti Cresco korrigeerib oma arvutustel põhinevat ühinemissuhet. Või tõsisem variant -- kahe ehitusfirma ühinemine satub üldse kahtluse alla.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing