2. september 1998 kell 22:00

Norma otsib uut strateegiat

Kauplemine Tallinna bärsil on rahunemas. Ühest küljest on tagasi tõmmanud tugev Skandinaaviast tulenev ostusurve liideraktsia Hansapanga vastu, teisalt on aga vähenenud müügisurve, mis Venemaa sündmuste mõjul kasvas vahepeal lausa paaniliseks. ÄP indeks kerkis eile börsisüsteemi 47,88 mln kroonise käibe juures 0,48% ja sulgus börsipäeva lõpus 438,09 punktil.

Jätkuvalt näitab suurimat käivet Hansapanga aktsia, mille kokkuostmine Helsingi börsil maaklerite sõnul kestab, kuid varasemaga võrreldes palju rahulikumas tempos. Põnevaimad sündmused keerlesid eile siiski tööstussektori liideraktsia Norma ümber. Üleeileõhtune uudis ettevõtte juhatuse väljavahetamisest tekitas turul ebakindlust ja aktsia hind kukkus eilse päeva jooksul 8,4%, 20,8 kroonile.

Juhtkonna väljavahetamine on küllaltki mitmeti tõlgendatav tegu -- ettevõtte viimase aja majandusraskused on tekkinud vallandatud juhtkonna tegevuse ajal, samas veel möödunud aastal saavutas seesama juhtkond hiilgavaid tulemusi. Kui tegemist on puht strateegilist laadi erimeelsustega omaniku ja juhtkonna vahel, tahaks teada suuromaniku edasisi plaane.

Hetkel kuum