Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomaa rahvuspargi keskus aimab järele looduse rohekaid värve

  Soomaa rahvuspargi keskus asub keset soid ja rajati Tõramaa taluaseme kohale. Arhitekt Raul Kõllamaa sõnul oli koht seetõttu tööks päris intrigeeriv. Temalt ja Aune Aruselt pärineb nii keskuse peahoone arhitektuurne lahendus kui ka rohekates toonides sisekujundus.
  Ühest küljest üritasid arhitektid säilitada talumiljööd ja vanaaegset elamise ruumi. Teisest küljest ei soovinud nad teha sinna tare-tarekese tüüpi viilkatusega maja, kuna iga hoone on oma aja ja hetke peegel.
  Oma piirid pani tööle lühike kahekuuline ehitusaeg, mistõttu sisekujunduses on püütud hakkama saada väga lakooniliselt, kuid naturaalseid materjale kasutades. Terve maja on kujundatud ühtses stiilis sinakasrohelist ja valget kombineerides. Toolide rohelist kordavad tekstiilist ribakardinad, mis ei tööta küll pimenduskardinana, kuid mida ette tõmmates saab videoprojektsiooni jälgida.
  Hoone kõige suuremasse, 100 m² ruumi (katuslaega saali) pikiti sisse vahetut loodust -- sisekandepostidena kasutati tugeva saarepuu tüvesid, mis lõigati metsast ja pandi kohe paika. Jändrikud postid ulatuvad läbi siserõdu laeni välja.
  Saaliruumi ilmestab ka massiivne maakivist kamin, mis siseilmet pehmendab ja hubasemaks muudab. Saali põrandat katab hallikas keraamiline plaat. Kuna seintel on suur osatähtsus ekspositsioonil (stendid, linnutopised, herbaariuminäidised jne), siis kasutasid arhitektid seinte kattena valdavalt valget ja naturaaltoonis puitu.
  Teisele korrusele viib lihtsa piirdega puittrepp. Ülakorruse kolmes hotellitoas vaheldub valge sile sein puitpinnaga. Vaibad, rulood ja teised erinevad materjalid haakuvad sisekujunduse üldise koloriidiga. Keskkonnaministeeriumi nõudel on ruumides ainult Eesti mööbel, peamiselt on kasutatud täispuidust mööbliesemeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.