• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soomaa rahvuspargi keskus aimab järele looduse rohekaid värve

  Soomaa rahvuspargi keskus asub keset soid ja rajati Tõramaa taluaseme kohale. Arhitekt Raul Kõllamaa sõnul oli koht seetõttu tööks päris intrigeeriv. Temalt ja Aune Aruselt pärineb nii keskuse peahoone arhitektuurne lahendus kui ka rohekates toonides sisekujundus.
  Ühest küljest üritasid arhitektid säilitada talumiljööd ja vanaaegset elamise ruumi. Teisest küljest ei soovinud nad teha sinna tare-tarekese tüüpi viilkatusega maja, kuna iga hoone on oma aja ja hetke peegel.
  Oma piirid pani tööle lühike kahekuuline ehitusaeg, mistõttu sisekujunduses on püütud hakkama saada väga lakooniliselt, kuid naturaalseid materjale kasutades. Terve maja on kujundatud ühtses stiilis sinakasrohelist ja valget kombineerides. Toolide rohelist kordavad tekstiilist ribakardinad, mis ei tööta küll pimenduskardinana, kuid mida ette tõmmates saab videoprojektsiooni jälgida.
  Hoone kõige suuremasse, 100 m² ruumi (katuslaega saali) pikiti sisse vahetut loodust -- sisekandepostidena kasutati tugeva saarepuu tüvesid, mis lõigati metsast ja pandi kohe paika. Jändrikud postid ulatuvad läbi siserõdu laeni välja.
  Saaliruumi ilmestab ka massiivne maakivist kamin, mis siseilmet pehmendab ja hubasemaks muudab. Saali põrandat katab hallikas keraamiline plaat. Kuna seintel on suur osatähtsus ekspositsioonil (stendid, linnutopised, herbaariuminäidised jne), siis kasutasid arhitektid seinte kattena valdavalt valget ja naturaaltoonis puitu.
  Teisele korrusele viib lihtsa piirdega puittrepp. Ülakorruse kolmes hotellitoas vaheldub valge sile sein puitpinnaga. Vaibad, rulood ja teised erinevad materjalid haakuvad sisekujunduse üldise koloriidiga. Keskkonnaministeeriumi nõudel on ruumides ainult Eesti mööbel, peamiselt on kasutatud täispuidust mööbliesemeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.