10. september 1998 kell 22:00

Hansapank otsib investorit

Emissiooni eelläbirääkimisi peab investeerimispank Merrill Lynch International.

Swedbanki täidesaatev asepresident Lars-Olof Ödlund ütles eile, et Swedbankil on 30% Hansapanga aktsiatest. «Meie strateegia on küll omandada 25, kuid seekord ostsime veidi rohkem,» nentis Ödlund. Tema sõnul teavitavad nad kogu aeg Hansapanga juhatust sellest, mida nad on teinud, seega ei ole juttugi vaenulikust tegevusest. «Mida edasi teeme, ei kommenteeri, sest kunagi ei või teada, mida me teha võime,» ütles Ödlund. Vastates küsimusele, kas Swedbank ka Hansapanga emissioonis osaleb, ütles Ödlund, kes on ka Hansapanga nõukogu liige, et seda küsimust pole veel nõukogus arutatud.

Hansapanga nõukogu koguneb 17. ja 18. septembril Helsingis. Kui Swedbank ostaks strateegilise investorina emissioonist juurde 14 mln uut aktsiat, kasvaks tema osalus pangas 43%.

Skandinaviska Enskilda Bankeni (S-E-Banken) infojuht Gunilla Wikman ütles, et S-E-Banken ei ole oma osalust suurendanud. «Meil on küll taotlus omandada kuni 33%, kuid see ei tähenda tingimata, et me selle omandame,» nentis ta. Wikmani sõnul ei ole teada, kas ja millal S-E-Banken osalust Hansapangas suurendab. S-E-Bankenil on praegu 10% Hansapangast. Kui S-E-Banken ostaks emissioonist juurde 14 mln aktsiat, saaks ta Hansapangas 27% osaluse.

Hansapank Eesti peadirektor Indrek Neivelt ütles, et tema ei ole oma aktsiaid müünud. «Ma ei tea, kas Swedbank on kellelegi juhatuse liikmetest pakkunud võimalust oma aktsiaid müüa,» tõdes ta. Vastates küsimusele, kas keegi Hansapanga asutajatest on müünud Swedbankile aktsiaid, ütles Neivelt, et kogu aeg keegi müüb ja ostab.

Swedbanki ostuhuvi raugemisel võttis börs eile suuna alla, Hansapanga aktsia langes 12% 98 kroonini. Põhinimekirja ainuke tõusja oli eile Ühispank, 1,61%, aktsia sulgemishind 31,50 krooni.

Swedbank on praegu 30% Hansapanga aktsiate ehk 17,7 mln aktsia omanik.

Hetkel kuum