7. oktoober 1998 kell 22:00

Odav dollar tekitas ostupalaviku

Hoiupanga Rävala kontori teller Margit Repson rääkis, et inimesed helistasid panka pidevalt ning uurisid, mis on dollari kurss ja kas pangal veel üldse valuutat jätkub. «Valuutavahetusbokside taga oli pidev järjekord, inimesed vaatasid pangasaalis kurssi ning tormasid seepeale raha vahetama,» seletas Repson.

Viru tänaval asuva Monexi valuutavahetuspunkti töötaja sõnul osteti hoolimata Viru tänava «turismisõbralikust kursist» eile dollareid tavapärasest mitu korda rohkem. «Lisaks soodsale kursile rääkisid mõned inimesed, et kardavad devalveerimist, teised jälle, et pangad lähevad pankrotti, mistõttu nad enam pankades raha ei hoia,» ütles neiu. Ka Saksa markasid osteti rohkem kui tavaliselt, lisas Monexi töötaja.

ASi Tavid juhataja Alar Tamming kinnitas, et dollareid ostetakse rohkem. Kurss on soodne ning trend on jõudsalt langev, avaldas üks Tavidi töötaja arvamust. Tema sõnul ostetakse tihti mitu tuhat dollarit korraga.

Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmanni sõnul pole inimestel põhjust devalveerimist karta. «Eks varsti hakka dollareid ostnud inimesed kahju kandma, sest raha tuleb tagasi kroonideks vahetada ning ostu-müügi kursi vahe toob kahjumit.»

Hetkel kuum