21. oktoober 1998 kell 22:00

Maailma börsid

USA. Ühendriikide turud liikusid taas plusspoolele. Dow tõusis päeva esimesel poolel 170 punkti, kuid päeva teisel poolel muutis turg järsult suunda ja lõpetas vaid 39,4 punkti plussis. Tihedalt tehnoloogiasektoriga seotud NASDAQ langes 9,54 punkti. IBM kasum ületas 7% võrra eelmise aasta sama perioodi kasumit (1,56 USDd aktsia kohta). Tulemus ületas prognoositu 0,03 USD võrra. Aktsia hind langes pärast ajaloo kõrgeima hinna 142,312 USD saavutamist 1,5 USD võrra.

Dow kiire tõusu põhjus esimestel tundidel oli finantssektoris suurenenud ostusurve. Tõuke andsid muidugi Bankers Trusti ja Deutsche Bank AG võimalik liitumine ja Chase Manhattani oodatust paremad III kvartali tulemused.

Helsingi. Helsingi börs jätkas kolmapäeva esimesel poolel tõusuga. Ostusurve nõrgenemine ning kasumivõtt metsandussektoris muutsid HEX-indeksi suunda. Viimastel tundidel kukkus indeks järsult 4254 punktile, olles eelnevalt saavutanud päeva kõrgeima taseme 4294 punkti.

Stockholm. Rootsi börs alustas järsu langusega 2891 punktile. Indeksi kukkumisele aitas kaasa Ericssoni aktsia, mis nõrgenes 5,23%. Mõjutas ka suhteliselt nõrkade finantsaruannete avalikustamine. Euroopa turgude üldine nõrkus mängis siingi rolli.

Hetkel kuum