Sirje Niitra • 3. veebruar 1999 kell 22:00

ELK lennukid ei saa lennata

Tallinna lennujaama turundusdirektor Priit Jõerüüt ütles, et ELK Lennuliinid on jätnud lennukite parkimise, maandumise ja lennujaama läbinud reisijate eest maksmata pika aja jooksul. «Selle sammuni jõudsime pärast korduvaid pikki läbirääkimisi ja tähtaegade ületamisi,» kommenteeris ta langetatud otsust. Lendude peatamine on kooskõlas Eesti lennundusseadusega.

Kinnitamata andmetel on ELK Lennuliinid Tallinna lennujaamale võlgu üle 1,5 miljoni krooni. ELK Lennuliinide juht Priit Lõuk tunnistas, et firma on detsembri ja jaanuari eest lennujaamale 700 000 krooni võlgu. Samas vaidles ta vastu võlale juurde arvutatud viivistele.

Lõuk lubas eile õhtupoolikul, et lahendab tekkinud probleemid lennujaamaga ja ELK regulaarlendudel pausi ei teki.

Lennufirma tegevjuht väitis, et ELK Lennuliinide rahalised raskused on seotud EVEA Panga sulgemisega, mille tõttu kaotas pangas ligi 10 protsendi suurust osalust omanud lennufirma palju raha.

Miljon krooni kahjumit tekitas teise lennufirma lisandumine Tallinna--Riia liinile, teatas Lõuk. Tema hinnangul on kavandatav lendude peatamine ülekohtune.

«Arvestades Kärdla lennuliini suurt tähtsust saarerahvale, ei peata me ELK lennutegevust Hiiumaa ja mandri vahel, samuti kullerpostiteenuse osutamist Tallinna--Helsingi ning Tallinna--Peterburi liinil,» ütles Tallinna lennujaama arendusdirektor Eduard Tüür.

Tüür selgitas, et lennujaam teatas ELK lendude ärajätmisest varakult ette, selleks et reisijad saaksid oma plaane muuta. Tallinnast saab Moskvasse lennata Estonian Airi lennukiga, Riiga nii Estonian Airi kui Läti lennufirma Air Balticu lennukitega.

Hetkel kuum