Rahablog DnB NORD • 10. märts 1999 kell 22:00

Hyundais peretüli

Hyundai Motorsi juhatuse esimees keeldus andmast võimu üle oma vennapojale ning vastasseis läks nii ägedaks, et 84aastane patriarh Chung Ju-yung isiklikult oli sunnitud sekkuma ning oma noorema venna vallandama. Chung Se-yung on Hyundai-grupi looja Chung Ju-yungi noorem vend. Se-yung aitas Hyundai kaubamärgil saada 1980. aastatel ülemaailmselt tuntuks.

Juhivahetuse tingis asjaolu, et Hyundai asutaja vanim poeg on juhikoha õigustatud pärija. Se-yung keeldus seda tunnistamast ning vallandati eelmisel nädalal koos Hyundai Motorsi presidendi ning mitme lähema kaastöötajaga.

Hyundai peretüli ei tulnud kellelegi üllatusena, sest traditsiooniliselt läheb perefirma võim vanimale pojale. Kuid omaniku noorem vend Se-yung on teinud firma rahvusvaheliselt tuntuks.

Autor: DN

Hetkel kuum