ÄP fototoimetus • 7. aprill 1999 kell 22:00

Eksperdid ennustavad laenuintresside kahanemist

18 küsitluses osalenud eksperdi hinnangul kasvab Eestis hoiustemaht edasi ja on näha ka pangalaenude intressimäärade langust, eeskätt lühiajaliste laenude osas. Aktsiahindade suhtes on eksperdid erinevalt meelestatud, pigem on prognoositud Tallinna börsi väikest tõusu.

Hansapanga rahaturgude diiler Ege Metsandi ütles BNSile, et aktiivsem periood rahaturul võiks alata sügise poole, kui Eesti makromajanduslikud näitajad paranema hakkavad.

«Negatiivse poole pealt on siiski võimalik majanduslangus,» nentis majandusministeeriumi asekantsler Signe Ratso. Tema sõnul ei tundnud tänavu I kvartalis ei ettevõtted ega eratarbijad ennast tuleviku suhtes eriti kindlalt.

EKI direktor Marje Josing ütles, et töötleva tööstuse ettevõtete majandusolukord halvenes esimeses kvartalis peamiselt nii sise- kui välisturu nõudluse vähenemise tõttu. Toodangumaht võrreldes 1998. aasta IV kvartaliga vähenes kolmandiku võrra. Probleemid kvalifitseeritud tööjõu leidmisel ja pangalaenude saamisel on vähenenud, pigem napib äriprojekte, lausus Josing.

Autor: ÄP

Hetkel kuum