Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksamaa valmistas halva üllatuse

  Saksamaa Ifo indeks, mida peetakse euro arengusuundade heaks indikaatoriks, kukkus märtsi 90,2-lt aprillis 89,7-le, mis näitab, et Saksamaa majandusel võtab toibumine pärast 1998. aasta lõpu kolme languskuud loodetust rohkem aega.
  Seda negatiivset sõnumit võimendas Saksamaa liidupanga avaldus, milles öeldi, et Euroopa rahaliidu piirkonnas ei ole ühtki selget kasvutempo kiirenemise märki. Euro on sestpeale, kui see jaanuaris Euroopa rahaliidus käibele tuli, USA dollari suhtes jätkuvalt nõrk püsinud. Saksa liidupanga president Hans Tietmeyer ütles neljapäeval peetud kõnes: euro välisväärtus kajastab turu pettumust, et eurost ei ole kiiresti kujunenud juhtivat investeerimis- ja reservvaluutat. «Ei ole vähimatki põhjust euro tohutut potentsiaali alahinnata, nagu osa inimesi seda viimasel ajal teeb. Euro potentsiaal pole kuhugi kadunud, ainult turud ei tohiks olla nõnda lühinägeliku orientatsiooniga,» sõnas liidupanga president.
  Ifo indeks kerkis märtsis esmakordselt pärast kümmet kuud ja selle tõusu jätkumist oodati ka aprillis, mis oleks näidanud eurotsooni kui terviku väljavaadete paranemist. Uus üllatav indeksilangus näitab ökonomistide sõnul seda, et Saksa majandus, mis annab enam kui kolmandiku eurotsooni kogutoodangust, on endiselt kehvas seisus ega pruugi olla esimeses kvartalis madalseisust üle saanud.
  Eurotsooni nõrkus võib sundida majanduskasvu ergutamise huvides Euroopa keskpanka veel kord intressimäärasid alandama, ehkki keskpank deklareerib, et hiljutise repomäära alandamisega 2,5 protsendile on tema omalt poolt kõik teinud. Keskpanga juhatus jättis oma neljapäevasel istungil intressid igatahes muutmata.
  Eurotsooni nõrk majanduskasv valmistab muret USA-le, mille juhid väidavad, et USA-l tuleb kanda liiga suurt koormat maailmamajanduse elustamisel, kui Jaapan on seisakus ning Aasias, Venemaal ja Ladina-Ameerikas on pärast kriise suur ebakindlus.
  Liidupank märkis, et Euroopa majandusnõrkus hõlmab rohkem Saksamaad ja Itaaliat, samal ajal kui väiksemad riigid, nagu Hispaania, Portugal ja Iirimaa, on paremas olukorras. Saksamaa valitsus on alandanud selle aasta majanduskasvu prognoosi 1,5 protsendile. Siiski, Saksa rahandusministeeriumi arvates on ilmunud esimesi märke, et eelmise aasta majandusnõrkus on ületatav.
  Hans Tietmeyer rõhutas, et paljude euroriikide poliitilistel liidritel tuleb kiiemas korras muuta oma maksusüsteem investeerijasõbralikumaks ning reformida otsustavalt tööturgu ja sotsiaalkindlustussüsteemi.
  Autor: ÄP
 • Hetkel kuum
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Nordecon jätkab kahjumis tegutsemist
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Tallinna börsil noteeritud Nordecon jäi taas kord aasta kokkuvõttes kahjumisse. 2022. aasta eest kujunes Nordeconi kahjumiks 1,44 miljonit eurot. Aasta varem oli ehitusettevõtte kahjum 5,5 miljonit eurot.
Reaalajas börsiinfo
Viljandisse kohviku rajanud pere korjab miinust, aga naudib nii et vähe pole
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Saade „Äri Eestimaal“ käib seekord külas Viljandi pereettevõttel KoduKOHVIK. Hubase kohviku ja elustiilipoe taga seisab pere, kelle liikmed teenivad oma igapäevast leiba hoopiski teistel erialadel: pereema Reet Teng ja üks tema tütar proviisorina, teine tütar ja minia hambaarstidena, poeg tegutseb põllumajanduses ja väimehed ehitussektoris.
Tele2 Eesti lahkuv juht: nõksud, millega avada töötajate täielik potentsiaal
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Kui juhid armastavad seda, mida nad teevad, ja arendavad end järjepidevalt, siis suudavad nad ka oma inimesi kuulata, kirjutab Tele2 Eesti juhi kohalt edasi liikuv Chris Robbins. Ta annab ka mitu lugemissoovitust.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Äripäeva kujundused valiti Eesti paremate sekka
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.
Meedialiidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2022. aasta parimad kujundused, tuues esile kaks tööd Äripäevast.

Olulisemad uudised

Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.