• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Optimistlikud analüüsid tõstsid Norma aktsiat

  Norma aktsia saavutas eile 42,20kroonise sulgemishinna ja oli 8,2 miljoni krooni suuruse käibega börsil aktiivseimalt kaubeldud aktsia.
  «Tänase ostusurve põhjustasid Suprema ja Hansapanga poolt avaldatud analüüsid,» ütles Ühispanga analüütik Aivo Kangus eile.
  «Mis seal salata, mitmeid kliente on meie nägemus innustanud,» kinnitas Suprema Väärtpaberite analüütik Veiko Maripuu. Suprema ennustab uues analüüsis Norma aktsiale tõusu 47 krooni tasemele. «See on konservatiivne hinnang,» märkis Maripuu.
  Hansapanga analüüsis toodud prognoosi järgi võib Norma aktsia aasta jooksul tõusta 65 kroonini. «See on positiivne stsenaarium, mis eeldab, et Autoliv ettevõttesse investeeringu teeb,» selgitas Hansapanga maakler Romet Tepper.
  Norma suuromanik Norma Grupp on teatanud, et kavatseb sõlmida lepingu 50 protsendi ettevõtte aktsiate müügiks Rootsi Autolivile hiljemalt septembris.
  Spetsialistide hinnangul võib Norma aktsia hinna tõus lähipäevil jätkuda.
  «Ma arvan, et lühikeses perspektiivis on tõusuruumi veel küll,» kinnitas Tepper. Tema hinnangul võib aktsia saavutada 45--47 krooni taseme, misjärel on oodata korrektsiooni. «Sellisel tasemel on risk juba piisavalt suur,» rääkis ta.
  «Müügihuvilisi on vähem kui me ootasime. Usun, et tõus võib veel jätkuda,» ütles ka Maripuu.
  Maripuu pidas ebatõenäoliseks, et aktsiaturule võiks olla lekkinud siseinfo Norma aktsiate kontrollpaki müügiläbirääkimiste tulemustest.
  «Ma arvan küll, et praegu on tegu puhtalt üldise positiivse meeleoluga,» sõnas Maripuu.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.