• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mälu on nõutud

  Kuigi viimasel ajal on palju räägitud arvutimälude hinnatõusust ja sellest tingitud arvutite kallinemist, võib tarbijahinnatõusuni veel paar nädalat endiste hindadega arvuteid osta, kuni odavaid mälusid laos jätkub. Arvutite hinnad on kuu jooksul tõusnud vähem kui 10% võrra.
  Äripäevale saadetud arvutite hinnapakkumistes maksis 32 MB lisamälu erinevates kohtades üsna erinevalt, alates napilt alla 1000 kroonist ja lõpetades kuni 1800 krooniga.
  Hinnaindeksis on mõned välismaised arvutitootjad aga loobunud juba ka 400 MHz Celeroni protsessorist ja pakkusid hinna Celeron 466ga arvutile (nt Compaq) või Celeron 433ga arvutile (nt IBM). Hinnavahe nende protsessoritega varustatud arvutitel pole kuigi suur.
  Mälu on arvutite juures nõutud kaup, sest ka vanemat arvutit saab kõige lihtsamini kiiremalt tööle panna just mälu juurdeostmisega. Mõne tuhande krooniga saab vana arvuti mälu mitmekordistada ja töö muutub Windowsis hulga tempokamaks.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Meesak: ükski hookuspookus ei päästa - odava energia aeg on läbi
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Meil seisavad ees paarkümmend aastat intensiivseid investeeringuid energiamajandusse, kirjutab Eesti Päikeseelektri Assotsiatsiooni juht Andres Meesak Äripäeva Infopanga energeetika aastaraportile antud kommentaaris.
Aasia aktsiaturud alustasid nädalat tõusuga
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud on nädalat alustanud tagasihoidliku tõusuga, aktsiaid hoidis surve alla aga asjaolu, et koroonaviirus levib Hiinas kiiresti ning kardetakse karme piiranguid, vahendab Reuters.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Balti riigid juhivad koroonanakkuse tõusu kogu Ida-Euroopas
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.
Koroonaviiruse nakkuse levik Euroopa Liidu idaosas, eriti Balti riikides, paneb tervishoiusüsteemidele üha suurema surve ja see ajendab riikide valitsusi kehtestama uuesti erinevaid piiranguid.