ÄP fototoimetus • 21 september 1999

Mälu on nõutud

Kuigi viimasel ajal on palju räägitud arvutimälude hinnatõusust ja sellest tingitud arvutite kallinemist, võib tarbijahinnatõusuni veel paar nädalat endiste hindadega arvuteid osta, kuni odavaid mälusid laos jätkub. Arvutite hinnad on kuu jooksul tõusnud vähem kui 10% võrra.

Äripäevale saadetud arvutite hinnapakkumistes maksis 32 MB lisamälu erinevates kohtades üsna erinevalt, alates napilt alla 1000 kroonist ja lõpetades kuni 1800 krooniga.

Hinnaindeksis on mõned välismaised arvutitootjad aga loobunud juba ka 400 MHz Celeroni protsessorist ja pakkusid hinna Celeron 466ga arvutile (nt Compaq) või Celeron 433ga arvutile (nt IBM). Hinnavahe nende protsessoritega varustatud arvutitel pole kuigi suur.

Mälu on arvutite juures nõutud kaup, sest ka vanemat arvutit saab kõige lihtsamini kiiremalt tööle panna just mälu juurdeostmisega. Mõne tuhande krooniga saab vana arvuti mälu mitmekordistada ja töö muutub Windowsis hulga tempokamaks.

Autor: ÄP

Hetkel kuum