• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti pangandus välis?okkide suhtes tundlik

  «Mullused kontrollpakkide ostmised -- Swedbank Hansapangas ja SEB Ühispangas -- parandavad tunduvalt selle sektori krediidiväljavaateid,» seisab Moody'se avaldatud raportis.
  Moody's tõstis nimetatud investeeringute otsesel mõjul Hansapanga reitingud tasemele Baa2/P-3.
  Ka Ühispanga praegune Baa3/P-3 reiting peegeldab väljastpoolt tulevat toetust.
  Suurem likviidsus ja kapital ning aktsionäride laialdasem toetus võimaliku kriisi korral, juhtimisalane oskusteave, parem juhtimis- ja krediidialane tegevus avaldavad üldist tugevat mõju kogu pangandussektorile, kus domineerivad eelpool nimetatud kaks suuremat panka, märkis Moody's.
  Raporti autor George Paschalis toob välja ka Eesti pangandussektori võimalikud valupunktid, sh Vene kriisi järgsest majanduslangusest tuleneva varade kvaliteedi võimaliku halvenemise ja väheaktiivse pankadevahelise turu, mis viib intressimäärade kõikumisele.
  Eesti pankadel on pikad europositsioonid, et kindlustada end krooni võimaliku devalveerimise vastu, aga spekulatiivse rünnaku korral krooni vastu tuleb need positsioonid järk-järgult loovutada, hoiatas George Paschalis.
  Nimetatud tegureid arvestades on pankade tulevased tulude väljavaated ebakindlad, kuigi konkurents on konsolideerumise tulemusel vähenenud.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.