Kristi Malmberg • 28. oktoober 1999 kell 22:00

Tallinna volikogu juhib Voog

Voogi poolt hääletasid vastaspoole ähvardustele ja lubadustele vaatamata kõik kolmikliidu ja Rahva Usalduse koalitsiooni 33 liiget. «Tulemus oli ootuspärane, kuigi surve koalitsiooni liikmetele oli väga tõsine,» ütles Voog. Tema sõnul vabastatakse nüüd töölt saamatud või usalduse kaotanud ametnikud.

Veel vähemalt esialgu täideviimata ähvardustele lisandus üleeilse öö jooksul Lasnamäe ja kesklinna majaseintele kiri 666 Ivanov, S. «Katsed pakkuda inimestele meelehead ja ähvardused on kahtlemata väga ebameeldiv aspekt Eesti poliitikas,» nentis Voog, lisades, et isiklikult teda ei ähvardatud ja talle ka midagi ei pakutud.

Voog ei välistanud, et kolmikliidu poliitikud teevad juhtunu kohta ka politseile avaldusi, kuid see oleneb juba konkreetsetest isikutest.

Keskerakonna abiesimees Peeter Kreitzberg väitis, et saatanliku maiguga numbrikombinatsiooni kasutamine on äärmiselt labane trikk. «Samuti lükkan ma ümber, nagu oleks Koit Pikaro ähvardanud Sergei Ivanovi ja tema pereliikmeid,» ütles Kreitzberg. Ta lisas, et on olnud pikki ja pingelisi vestlusi koalitsiooni liikmetega, aga mingeid ähvardusi küll pole olnud.

Hääletustulemusi hinnates nentis Kreitzberg, et taas kord ei pidanud kokkulepped. Tema sõnul poleks Keskerakond Savisaare kandidatuuri üldse üles seadnud, kui polnuks põhjust võitu loota. «Oli inimesi, kes arvasid, et nad võiksid meie järgi joonduda,» väitis Kreitzberg.

Savisaar hääletustulemuste teatavaks tegemise ajaks enam volikogu istungitesaali ei ilmunud.

«Nüüd on Keskerakonnal aeg mõelda, kuidas võita valimistel üle 50% häältest, sellega puhastuks ka Eesti poliitiline maastik,» lausus Kreitzberg.

1996. a suutis Savisaar kahe nädalaga koalitsiooni volikogus enda kasuks ümber mängida.

Kreitzberg avaldas lootust, et kolmikliit on olnud õppimisvõimeline ja seda kahe nädala varianti enam ei korda. «Praeguse koalitsiooni koosseisu puhul nende koostöö kerge ei tule,» lisas ta.

Järgmisel neljapäeval hääletab volikogu ametisse linnapea, suure tõenäosusega saab selleks praegune siseminister Jüri Mõis. Isamaaliit otsib praegu uut siseministrit.

Hetkel kuum