• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa on taas intressitõste ootel

  Euro kurss kerkis eile teist järjestikkust päeva, sest Euroopa keskpanga president Wim Duisenberg andis mõista, et keskpanga repomäära tõstmine neljapäevasel panga nõukogu istungil on ülimalt tõenäoline. Saksa majanduslehele Handelsblatt intervjuud andes väitis president, et kalduvus intressimäärade tõstmise suunas on juuliga võrreldes kahtlematult kasvanud.
  Win Duisenbergi vihje tõstis investorite huvi ühisraha vastu, sest deposiitide intresside vahe dollariga võrreldes kahaneb eurole soodsamas suunas. Valdav osa analüütikuid on veendunud, et keskpank intresse tõstab, kuigi tõstmise ulatuse suhtes ollakse erimeelsustes. Uudisteagentuur Bloombergi küsitletud inimestest arvasid rohkem kui pooled, et repomäära tõstetakse 0,50 protsendi võrra, ja kolmandik, et 0,25 protsendi võrra. Vaid kümnendik küsitletutest arvas, et keskpank jätab intressimäärad muutmata.
  Kuigi intresside tõstmine muudab valuutadeposiidid atraktiivsemaks, võib pooleprotsendiline intressimäära tõstmine mõjuda pärssivalt tõusu algusfaasis olevale Euroopa majandusele. Seega peaks keskpank olema äärmiselt ettevaatlik, et ta ei rikuks tasakaalu hoidmaks ära inflatsiooni kiirenemist, aga samal ajal ei peataks majanduskasvu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.