13. juuli 2000 kell 8:07

Eesti Loto juhile 419 000 krooni lahkumishüvitust

ASi Eesti Loto lahkuvale juhile Sven Kolgale makstav 419 000kroonine kompensatsioon jätkab riigidirektorite suurhüvitiste rida, kus seisavad juba 700 000 krooniga Eesti Energiast läinud Uudo-Rein Lehtse ja kohtuga riigilt 1,26 miljonit välja nõudnud Tallinna Sadama eksjuht Enn Sarap, kirjutab Postimees.

419 000 krooni maksmine on Eesti Loto nõukogu liikme, parlamendisaadik Toomas Vilosiuse sõnul eile otsustatud kompromisslahendus, mis rajaneb Kolga 1994. aastal sõlmitud töölepingul.

Nõukogu oli algul valmis maksma kümne kuu palga ehk 240 000 krooni, ent Kolga nõudis oma märksa suuremate tegelike sissetulekute arvel 600 000 krooni.

419 000 krooni saab Kolga kätte kuue kuu jooksul osakaupa. Vilosiuse sõnul väldib lahkumishüvitise maksmise kokkulepe Eesti Loto puhul skeemi kordumise, kus riigifirmade lahkuvad juhid või tippametnikud hagevad riiki kohtus ja võidavad neid protsesse.

Umbes kaheksakümneprotsendilist turuosa omav AS Eesti Loto on kahel viimasel aastal jäänud kahjumisse ning kui Sven Kolga ametiaeg tänavu kevadel lõppes, korraldas ettevõtte uus nõukogu kohale konkursi, mille võitis senise juhi asemel kinnisvarafirma Ober-Haus Group administratiivjuht Monika Salu.

Hetkel kuum