• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas Tõnu Samuel on kurjategija või hoopis heategija?

  Tahan luua pretsedenti, mille tagajärjel ka kõik teised tugevdaks turvalisust. Praegu kolivad hot.ee kliendid hotmaili. Võiks olla vastupidi. Mul poleks midagi selle vastu, kui ET või keegi teine suudaks püsti hoida rahvusvahelises mastaabis usaldusväärsemat teenust, kui hotmail praegu on. On vaja luua pretsedent, tegemaks piiri arvuti murdmise ja süütu torkimise vahele. On täiesti ebaselge, kas andmekaitse inspektsioonil võiks olla õigus tõmmata sellisel teenusel juhe seinast, kes ei suuda tagada 100 või enama kasutajaga süsteemi turvalisust. (Delfi 03.10)
  Kuna maailmas pole ühtki absoluutselt rünnakukindlat arvutivõrku, on häkerdamine iseenesest positiivne, sest juhib tähelepanu turvaaukudele ning võimaldab süsteemi muuta järjest turvalisemaks. Inimene, kes Hot?i kommunikatsioonikeskuses turvaaugu avastas, käitus teisiti. ET informeerimise asemel kopeeris ta hoopis Hot?i klientide kasutajatunnused. Sissemurdjal jt polnud võimalik seda faili arvutisse laadida, kui enne seda poleks toimunud rünnak Hot?i suhtluskeskusele veebikasutajaliidese kaudu. Keskust rünnanud ja kasutajatunnused kopeerinud inimene ei tegutsenud juhuslikult.
  Juhtumit lahkan pikalt kolmapäeval Kuku raadios. Loomulikult, mida rohkem on meie elus internetti ja mida rohkem meie andmeid seal hoiul, seda suurem oht, et need kellegi kätte satuvad. Seda ohtu on võimalik mõistuse piires hoida, arvestades süsteemide arendamisel lihtsaid reegleid, nt hoides potentsiaalselt tundlikku infot kättesaamatus kohas. Pahatihti aga seda reeglit eiratakse.
  Tahes-tahtmata haarab käsi võimaluse järele probleem avalikustada, selles mõttes saan ma Tõnust aru. Kurjategija? Tahaks enne näha hot.ee turva-auditit, siis saab öelda, kas tegu oli sissemurdmise või maas vedeleva asja leidmisega.
  Vestlesin Tõnuga möödunud nädalal ning juhtunust jäi mulje kui halvasti pakitud heast eesmärgist. See on kaasus, kus poolte seisukohtade vahele jääb hulk halli tsooni, mis senise õiguspraktikaga katmata. Meedia käes pole piisavalt adekvaatset infot, et juhtunut täpselt kirjeldada.
  Usaldamatust peetakse e-kaubanduse kasvu suurimaks piduriks ning teenusepakkujad peaksid sellest järeldusi tegema. Sõltumata hot.Samuel protsessi tulemusest peaks internetis teenuste pakkujad suutma kasutajatele lihtsalt selgitada, milleks ja milliseid andmeid kasutajate kohta kogutakse, millised on teenusepakkuja kasutatavad andmeturbemeetmed.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Akzo Nobel Baltics 35. Kuidas väikesest värvitehasest sai globaalne ettevõte
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Rahvusvahelise keemiakontserni AkzoNobel Sadolini värvid, puidukaitsevahend Pinotex ja metallikaitsevärv Hammerite on Eesti turul juba aastaid tuntud kaubamärgid. 35 tegevusaasta jooksul on ettevõte Eestis arenenud ja kasvanud ning saanud osaks globaalsest kontsernist, mille eesmärk on olla maailma kõige rohelisem keemiatööstus.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.