• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tolliametnik müüs võlgade katteks infot

  Uuno Kaldmäe vastutas tolliameti tollijärelevalveosakonnas kütuse ja salaviina vastase võitluse eest. Möödunud aasta septembris vahistati Kaldmäe seoses kaitsepolitsei operatsiooniga, mille käigus leiti 27 720-liitrine salapiirituse koorem.
  Selle aasta veebruaris esitas tolliamet Kaldmäele süüdistuse ametiseisundi kuritarvitamise, dokumentide võltsimise ja altkäemaksu võtmise osas. Riigiprokuratuuri ettepanekuga anti aga kriminaalasja uurimine üle tolliametilt kaitsepolitseile ja lõplik süüdistus Uuno Kaldmäele esitatakse detsembrikuus.
  Tolliameti sisekontrolli osakonna juhtaja Jüri Meidla loobus eile juhtunut kommenteerimast sooviga mitte mõjutada uurimistulemust. ?Nagu viitab meie osakonna nimetus ? sisekontroll ? tegeleme sissepoole suunatud tööga. Uuno Kaldmäe lugu on meie käest üle läinud ja meie sellega ei tegele,? ütles Meidla.
  Tallinna tolliinspektuuri juhataja Toomas Udu ütles, et tollitöötajate kohta tekkivate kahtluste korral tehakse taotlus politseile või kaitsepolitseile. ?Teeme taotluse kriminaalasja algatamiseks, kuid ei oska kommenteerida, kas asi algatati või mitte,? ütles Udu.
  Kaitsepolitsei komissar Hannes Kont kinnitas, et sel aastal on kaitsepolitsei algatatud kriminaalasjadega seotud üle 20 tolliametniku. Eelmisel aastal saatis kaitsepolitsei kohtusse üheksa piiri- ja tollikorruptsiooni puudutavat kriminaalasja, uurimise tulemusena põhjustati laekumata maksude näol riigile kahju kokku üle 20 miljoni krooni. 1999. aastal võeti süüdistatavana vastutusele 37 tolli- ja viis piirivalveametnikku.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.