Kalev Kallemets • 10. november 2000 kell 12:43

Gert Tiivas: reaalseim oleks Tallinna Sadama börsile toomine

Tallinna väärtpaberibörsi juhatuse esimehe Gert Tiivase hinnangul oleks praeguste avaliku sektori ettevõtete ja asutuste noteerimine börsil nende läbipaistvust parandav. Ennekõike on tema sõnul reaalsem riigi ettevõtete nagu Tallinna Sadam börsile toomine.

Riiklike asutuste nagu ülikoolide või vanglate noteerimisele peavad aga eelnema mitmed sammud. Samas võib Gert Tiivase sõnul kasutada ka teisi juhtimise tõhustamise viise nagu erakapitali kaasamine või asutuste erastamine. Samas peavad kohustused ja õigused olema selgelt lepingus fikseeritud. Tema kinnitusel on mõned senised välismaised public-private partnership projektid ebaõnnestunud kuna pooled pole täpselt kokku leppinud rahavoogudes.

'Börsile toomine parandab kõigi ettevõtete ja asutuste finantsdistipliini ning muudaks tõhusamaks juhtimise,' ütles Tiivas.

Hetkel kuum