• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome valmistub 1/3 Altia grupi müümiseks

  Euroopa Liidu nõudel oli Soome eelmisel aastal sunnitud oma alkoholimonopoli Alko-yhtiöt jagama kolmeks: Alkoks, Primalcoks ja Havistraks. Altia gruppi jäid alkoholi valmistav Primalco ja hulgimüügifirma Havistra. Sel aastal lisati grupiga Finlandia Vodka Worldwide, mille aktsiatest 45 on USA firma Brown-Forman Corporation käes. Altia grupi eelmise aasta käive oli 3,38 mld Eesti krooni.
  Altia grupp on täielikult riigile kuuluv firma. Mõni aeg tagasi andis Soome parlament valitsusele volitused kolmandiku Altia grupi aktsiate müümiseks. Aktsiate kontrollpakki parlament niipea veel müüa ei kavatse. Samuti ei plaani valitsus Altia gruppi börsile viia, kuid edaspidi pole see võimalus välistatud.
  Tööstusministeeriumi esindaja teatel soovib valitsus aktsiad müüa strateegilisele investorile, kes võtaks endale firma edasiarendamise kohustuse. Analüütikute väitel on Altia turuväärtus umbes võrdne omakapitaliga, mis aasta algul oli 2,6 mld krooni.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.