Kaido Einama • 20. november 2000 kell 7:31

Euroopa sidefirmade kohtumisel said kiita Eesti ja Sloveenia

14. kuni 16. novembrini toimus Budapestis Adam Smith Institute korraldatud Kesk- ja Ida-Euroopa sidefirmade konverents 'Internet ja andmeside Kesk- ja Ida Euroopas'. Eesti esindasid Eesti Telekom (Jaan Männik, Hille Võrk), Teede-ja Sideministeerium (Mait Heidelberg, Andrus Villem) ning KPNQwest Estonia (Neeme Takis).

Takise sõnul vaheldusid laiahaardelisemad ettekanded hetkeolukorra, erinevate arenguvõimaluste ja probleemide teemal kitsamalt orienteeritud ülevaadetega üritust sponsoreerinud ettevõtete toodetest ja teenustest. Korduvalt kiideti Eesti ja Sloveenia saavutusi sidevõimaluste avardamisel ning nende võimaluste tegelikul kasutuselevõtul.

Kõne all oli ka sideturu täieliku liberaliseerimise vajadus kogu Euroopas hiljemalt aastaks 2003. Eestil ei ole selle ülesande täitmisega loomulikult enam raskusi, kuid Läti olukord on keeruline: praegu kehtivate lepingute kohaselt peaks seal sidemonopol kestma kuni aastani 2013.

Konverentsi korraldanud Adam Smith Institute kui omalaadne ajukeskus (think tank) on Euroopa riiklike telekommunikatsioonifirmade erastamisideoloogiat oluliselt mõjutanud. Nende nõuandeid kasutati kõigepealt British Telecomi erastamise käigus, hiljem kopeeriti kasutatud erastamismudelit ka teistes euroopa riikides.

Lisainfot:

<#www.asi-conferences.com=http://www.asi-conferences.com>

<#www.cipe.org=http://www.cipe.org/ert/e27/pirie27.php3>

Hetkel kuum