Ülo Toomsalu • 24. november 2000 kell 7:04

Parkimistrahvide nõue tunnistati seadusega kooskõlas olevaks

Riigikohtu otsusele tuginevad parkimisametnikud ning kohtutäiturid välistavad, et parkimistrahvide tegemise võib ebaseaduslikuks kuulutada vaid selle tõttu, et autole kinnitatavale kviitungile on kirjutatud 'nõue', mitte 'otsus', kirjutab Postimees.

Kuigi täitevmenetluse seadustik sätestab, et halduskaristusi saab välja nõuda vaid haldusõiguserikkumiste protokolli või trahviotsuse alusel, tunnistas riigikohus juba mullu, et dokumendi vale nimi ei vabasta eeskirju rikkunud süüdlast karistusest.

Eilses Eesti Päevalehes ilmunud artiklis kutsus üks riigikogu menetluses oleva haldusõiguserikkumiste seadustiku paranduse autor, teede- ja sideministeeriumi jurist Sven Hiedel inimesi üles mitte parkimistrahve maksma, sest nende väljanõudmine on ebaseaduslik.

Tallinna transpordiameti juhtide hinnangul on tegu järjekordse katsega inimesi eksitada ning segadusse ajada.

Tallinna transpordiameti juhataja kohusetäitja Andres Harjo sõnul peavad kõik parkimiskorda rikkunud inimesed oma trahvid siiski ära maksma nagu varemgi, ning ka parkimiskontrolörid jätkavad oma tööd senise agarusega.

Hetkel kuum