• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bundesbanki president: kandidaatriigid rangema luubi alla

  Saksa Bundesbanki president Erns Welteke kahtleb, kas Euroopa Liitu pürgivad riigid, sealhulgas Eesti, on on valmis peale liikmeks saamist juba mõne aasta pärast ühinema ka Euroopa ühisraha euroga, kirjutab Financial Times.

  Welteke arvates vajavad need 10 Kesk- ja Ida-Euroopa riiki pluss Küpros ja Malta rangemat eelkontrolli, mis tagaks, et rahaliitu pääsedes suudaksid need riigid mitte ainult liitumise hetkeks, vaid ka Žpüsivalt tagada eelarvedefitsiidi, riigivõla ja inflatsiooni kriteeriumide täitmise.
  'Tuleb kaaluda, kas üks-mõõt-kõigile rahapoliitika end antud olukorras õigustab,' ütles Welteke Berliinis toimunud Euroopa foorumil.
  Welteke sõnul teeb talle eelkõige muret kiire majanduskasvu ja keskmisest kõrgema inflatsiooniga riikide ühinemine eurotsooniga. See juhtus juba 1999. aaastal, kui eurotsooni asutajate hulka pääsesid Iirimaa, Hispaania ja Portugal. Welteke sõnul tähendab nende riikide liikmeks olek Prantsusmaa ja Saksamaa jaoks kõrgemaid intresse kui nende madal inflatsioon tegelikult eeldaks.
  Welteke ei teinud konkreetseid ettepanekuid kandidaatriikide lisakriteeriumide osas, öeldes vaid, et see on poliitikute asi ära otsustada pigem enne kui pärast liidu laienemist. Samas saab Kreekast, mille probleemid inflatsiooniga on samuti küsimusi tekitanud, tuleva aasta jaanuarist eurotsoni 12. liige.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: tule, Karis, appi!
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Eestis on liider, kelle vaimne ja poliitiline kapital võimaldab kui mitte vaktsineerimises kõhklejaid ümber veenda, siis kindlasti selgitada, mille suhtes tasub olla kriitiline, mida lugeda ja keda kuulata. President Alar Karis ei saa ega tohi jääda praeguses ülitõsises tervisekriisis kõrvale, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Volvo tuleb reedel börsile
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra.
Reedel saavad investorid soetada Stocholmi börsilt Rootsi autotootja Volvo aktsiaid. Viimasel hetkel vähendati IPO mahtu viiendiku võrra.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.