10 veebruar 2001

Päevaleht: Laar on 1994. aastaga võrreldes oluliselt targem

Peaminister Mart Laar on võrreldes 1994. aastaga oluliselt targem ja ettenägelikum poliitik, mis päästab talle ilmselt ka peaministritooli, kirjutab Eesti Päevaleht oma laupäeval ilmunud juhtkirjas.

Kui 1994. aastal Laar otsesõnu valetas, et rublasid pole maha müüdud ning vale tuli kohe välja ja maksis talle peaministri koha, siis nüüd ei eita ta Edgar Savisaare pildi tulistamist, vaid vabandab ennast välja juhtunu täpsema unustamisega. Kui aga presidendi poolt nõutud kaitseväe juhataja raport peaministrile siiski meelde tuletab, et ta ka ise kahe aasta eest Keskerakonna esimehe pildi pihta tuld andis, siis pole ta vähemalt otsesõnu valetanud, seisab juhtkirjas

Sellegipoolest jääb juhtunust veel väga pikaks ajaks suhu halb maik, mis peaks nii poliitikutele, militaar-struktuuridele kui ka valijatele hulga järelemõtlemise ainet pakkuma. On ju teise inimese pildi pihta tulistamine emotsionaalselt lapsik ja moraalselt väga võigas tegu. Kuid avalikkuse silmis on ilmselt veelgi taunitavam vassimine ja varjamine, mis peaministri eilsele avaldusele eelnes, on Eesti Päevalehe seisukoht tulistamisloo suhtes.

Hetkel kuum