16. märts 2001 kell 10:45

Vene lennuki kaaperdajaks oli Tshetsheenia eksminister

Üks kolmest äsja Saudi Araabias kinni võetud Vene reisilennuki kaaperdajatest oli Tshetsheenia endine siseminister, teatas Postimees Online viidates uudisteagentuur Associated Pressile.

Kaaperdajateks olid eksminister Aslambek Artsajev ning tema vend Sufjan, teatas APle Tshetsheenia esindaja Jordaanias Fariza Atfajeva, lisades, et andmed on pärit nende vennalt Adamilt, kes ise lennukiröövis ei osalenud.

Atfajeva väitel oli kaaperdajate sihiks mitte terrorism või väljapressimine, vaid soov pöörata maailma tähelepanu olukorrale Tshetsheenias. Vene 176 reisijaga reisilennuk Tu-154 kaaperdati eile pärastlõunal pärast seda, kui see oli Türgist Istanbulist võtnud suuna Moskvale.

Hiljem 46 reisijat vabaks lasknud ning ühte haavanud kaaperdajad nõudsid lennuki suundumist Saudi Araabiasse Mediinasse, kus eriüksused eduka rünnakuga nad vähem kui poole tunni eest vahistasid.

Hetkel kuum