Seesami elukindlustuskliendid saavad 2-2,5% lisaintressi

30. märts 2001, 13:28

Seesam Elukindlustus maksab eelmise aasta tulemuste põhjal klientidele intressi kokku 6%, mis teeb garanteeritud intressile lisaks 2% kuni 2,5%.

?Sõltuvalt tootest ? kas kogumine või pensionikindlustus ? on lisaintress vastavalt 2,5% või 2%,? ütles Seesam Elukindlustuse juht Taivo Saar. Garanteeritud intress on Seesamis pensionikindlustuse puhul 4% ja kogumiskindlustusel 3,5%.

Erinevalt Hansapanga Kindlustusest on Seesamis kõik lepingud tehtud vaid krooni baasil. Hansapanga Kindlustus maksab eelmise aasta tulemuste põhjal kroonilepingute eest lisaintressi 4% ja Saksa marga ning euro puhul 4,5%.

?Meie ei ole mängima hakanud nende kroonide ja markadega. See on niisuguse massihüsteeriaga kaasa minemine. Samasugune hämamine, nagu jutud krooni devalveerimisest, Eesti riigi kukkumisest ja sellest, et venelased tulevad kallale,? rääkis Saar.

Lisaintressideks kokku kulub Hansapanga Kindlustusel 5,3 miljonit krooni. Saare sõnul on Seesamis see summa ligikaudu kaks korda väiksem.

Seesami käes on veebruari lõpu seisuga 16% elukindlustusturust. Suurem turuosa on Ühispanga Elukindlustusel (ligi 19%) ja Hansapanga Kindlustusel (ligi 54%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing