Inge Rumessen • 16. oktoober 2001 kell 11:50

IGK Holding ostis enamusosaluse Inkassoeksperdis

Maailma üks suuremaid finantsinfoteenuste ja krediidikindlustuse pakkujaid Prantsuse päritolu Coface Group alustas oma Ida-Euroopale spetsialiseerunud tütarfirma IGK Holding kaudu tegevust Eestis ja omandas täna 55% Eesti inkassofirmast Inkassoekspert, teatas IGK Holdingu tegevjuht Hans Mund.

IGK Holdingu tegevjuhi Hans Mundi sõnul on Eestisse investeerimise otsuse taga Eesti edukas pürgimine Euroopa Liidu täisliikme staatusesse, mis liidu praegustes liikmesmaades on selgelt kasvatanud huvi siinsete investeerimisvõimaluste ning kohalike ettevõtete kui potentsiaalsete äripartnerite tausta uurimise vastu.

?Coface Group kui Euroopa ja maailma üks juhtivaid finantsinfoteenuste ja krediidikindlustuse pakkujaid ning IGK Holding kui juba paljudes Ida-Euroopa ning SRÜ riikides antud alal tegutsev firma pidas vajalikuks ka Eestis kohal olla, et kaasa aidata regiooni kiirele kasvule lähiaastail ning osa saada uutest avanevatest ärivõimalustest,? märkis Mund

Lisaks oma tütarfirma arendamisele näeb IGK Eestis Mundi sõnul ka huvitavat koostöövõimalust internetipõhise võlglaste andmebaasi ja finantsinfo keskkonnaga Tasuja.ee.

IGK Eesti tegevjuhi Tiina Tisleri sõnul uue tuumikomanikuga ettevõttel suur potentsiaali. ?Tegu saab olema Eestis esmakordselt käivituva kompleksse finants ja krediidiinfo ning inkassoteenusega, kus klient saab ühest kohast abi nii võlgade

sissenõudmisel, krediidiraporti oma potentsiaalse partneri kohta kui juurdepääsu finants- ja äriinfot sisaldavale taustainfo andmebaasile,? kirjeldas ta.

Hetkel kuum