IBM ületas investorite ootusi

17. oktoober 2001, 10:33

Kuigi arvutitootja IBM teatas teisipäeva hilisõhtul oma kukkunud kasumist, ületas see siiski turgude ootusi. Peale selle üllatas ettevõte paljusid investoreid sellega, et lubas teenida neljandas kvartalis niipalju tulu kui turg temalt ootab, kirjutas Wall Street Journal.

Vaatamata sellele, et IBM kolmanda kvartali kasum langes 19% ja käive 6% võrreldes aastataguse ajaga on see märkimisväärselt parem oma konkurentide Hewlett-Packardi, Compaqi, Sun Microsystemsi või Gateway`i käibe- ja kasuminumbrite taandumisest.

IBM sõnul aitasid langusele kaasa nii kaotused pooljuhtide ja arvutite tootmises kui ka mõningal määral USAd tabanud terroriakt.

Ettevõte sai kvartalis puhaskasumit 1,6 mld dollarit (27 mln krooni) ehk 90 senti aktsia kohta. Prognoosimisega tegelev Thomson Financial/First Call andmeil ennustasid analüütikud ettevõttele keskmiselt 89 sendist kasumit aktsia kohta.

Ettevõte kvartali käive langes 20,43 mld dollarini (353 mld krooni).

Vaadates ajas edasi ütles ettevõte finantsjuht John R. Joyce, et kuigi prognoose teha on raske usume, et praegused turu ootused IBMi neljanda kvartali kohta on vastuvõetavad.

Analüütikud prognoosivad ettevõte neljanda kvartali kasumiks 1,34 dollarit aktsia kohta, võrreldes möödunud aasta 1,48 dollariga.

Prognoositakse, et ettevõttel läheb rivaalidest paremini kuna ta pool äridest on seotud korduvatest tuluallikatest, nagu pikaajalistest teenuste lepingutest ja tarkvara litsentsidest, mis ei muutu koos majandusolukorra muutumisega.

IMB aktsia, mis eile New York`is kukkus marginaalselt, sulgudes 101,85 dollaril hüppas järelkauplemises 4%, 105,92 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing