Raudteel jõudsid kõnelused ummikseisu

ÄP Online 21. november 2001, 00:00

Sotsiaalprogrammi sätete täitmise korral Eesti Raudtee poolt tagaks ametiühing koondamiste ajal töörahu.

Kuigi Eesti Raudtee ja Eesti Raudteelaste Ametiühing on läbirääkimistel jõudnud mitme olulise kokkuleppeni sotsiaalprogrammis, on lahendus siiski leidmata osas raudteelastele olulistes punktides.

Raudteelased nõuavad sotsiaalprogrammis, et tööd jätkaks Tapa Veduridepoo, et koondatavate arvud oleksid ametiühingute ja tööandjate vahel kooskõlastatud ning lepingu lisas oleks fikseeritud, et Eesti Raudtee ei koondaks 2002. aastal üle 350 töötaja.

Ametiühingud soovivad tööandjalt kirjalikku informatsiooni täiend- ja ümberõppe võimalustest tööandja kulul ning Eesti Raudtee vakantsetest töökohtadest. Samuti soovitakse tööandjalt ka koolitust ja ümberõpet.

Kuna selle lepingu sõlmimine on äärmiselt oluline töötajate garantiide ja samuti riigi seisukohalt, siis tahavad raudteelased pöörduda peaminister Mart Laari poole. Raudteelased teevad peaministrile ettepaneku kohtuda selle küsimuse arutamiseks. Oma lõplikud seisukohad on esitatud ka tööandjale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 12:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing