Tõnis Oja • 18. detsember 2001 kell 22:00

Jaapan lõdvendab rahapoliitikat

Jeen jätkas eile kolme aasta madalaimal tasemel juba kolmandat järjestikkust päeva pärast seda, kui Jaapani Pank andis mõista, et keskpangalt on oodata rahapoliitika niigi lõdva poliitika edasist lõdvendamist. Jeeni baasintress on juba praktiliselt null. Nii jääb keskpangal vaid üle suurendada jeenide pakkumist. Sellekohalist survet avaldab Jaapani Pangale valitsus.

Septembris müüs keskpank seitsme päeva jooksul turule 3,2 triljonit jeeni, mille tagajärjel saareriigi valuuta nõrgenes tollaselt seitsme kuu kõrgeimalt tasemelt 115,83 jeeni dollar praeguse 128,43 jeenini.

Täna lõppeval Jaapani Panga nõukogu kahepäevasel istungil selgub, milliste meetmetega keskpank üritab jeeni nõrgestada.

Euro kurss oli dollari suhtes eile väheliikuv. Kauplemisaktiivsus on juba pühade-eelne.

Hetkel kuum