Inno Tähismaa • 21. veebruar 2002 kell 9:38

Ignar Fjuk: energiateenuste soodsamaks muutmist ei tohi piirata

Teenuste soodsamaks muutumist ei tohi piirata, ütles täna riigikogus vastu võetud energiaseaduse muudatust kommenteerides üks eelnõu autoritest Ignar Fjuk.

Muudatuse kohaselt ei ole energiahindade ja tariifide alandamise korral enam nõutav kuuekuuline etteteatamistähtaeg.

?Ükski seadus, mis reguleerib avaliku sektori või monopolide suhteid maksumaksja ja tarbijaga ei tohiks piirata teenuse või toimingu muutmist soodsamaks, odavamaks või paremaks,? ütles Fjuk. Tema sõnul peaks Eesti Energia poolt koostatav uus hindade ja tariifide pakett sisaldama püsitasu kärpimist või sellest loobumist, põhitariifi alandamist, olemasolevate hinnapakettide kärpimist nii, et nende kaalutud keskmine hinnatõus ei oleks suurem kui põhitariifi enda kasv ning öiste ja päevaste tariifide senise suhte taastamist.

?Lisaks vastuvõetud energiaseaduse muudatusele oleks vaja muuta Energiaturu Inspektsiooni tegevust ja vastutust käsitlevaid peatükke. Eesti Energia kui monopoliga seoses tuleks muuta ka tarbijakaitseseadust ja konkurentsiseadust;? lausus Fjuk.

Hetkel kuum