19. märts 2002 kell 12:39

Balti Laevaremonditehas sai Peterburist 11 mln kroonise tellimuse

BLRT Gruppi kuuluv firma OÜ BLRT Marketex valmistab Saksa firmale FAM 11 miljoni krooni eest kaks kuivainete transportööri portaali, mille tellija on Sankt-Peterburist.

Esimene kuivainete transportööri 142 tonni kaaluv portaal (kandekonstruktsioon) läks Sankt-Peterburi poole teele 17.märtsil, teine valmib aprillis. Kahe portaali valmistamise maksumus on kokku 11 miljonit krooni.

Marketexi spetsialistide sõnul võib loota, et FAM tellib BLRT Grupilt ka edaspidi samalaadseid metallkonstruktsioone.

OÜ BLRT Marketex on BLRT Grupi tütarfirma, mis tegeleb suurte metallkonstruktsioonide projektijuhtimise ja turundusega. Konstruktsioone valmistavad BLRT Gruppi kuuluvad tootmisettevõtted AS Balpada ja OÜ Tehnomet.

Üks suuremaid projekte, millega Marketex juba paar aastat tegeleb, on kalasöötmise ujuvmoodulite tootmine Norra firmade tellimusel. Mullu valmistas BLRT Grupp 60 keskmiselt 100 tonni kaaluvat moodulit. Tänavune plaan on umbes sama suur. Ujuvmoodulid on Norra firmade kaudu eksporditud Põhja- ja Lõuna-Ameerikasse, Jaapanisse ning mitmesse Euroopa riiki. Veel valmivad Marketexi juhtimisel BLRT Grupi tütarfirmades konteinerlaevade konteinerite kinnitussillad ja paljud muud suuremõõtmelised metallkonstruktsioonid.

Hetkel kuum