• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubandus-Tööstuskoda tervitab nõuet toetused avalikustada

  Kaubandus-Tööstuskoda tervitab jaanuarist 2003. kehtima hakkavat nõuet saadud toetused ettevõtte aastaaruandes avalikustada.

  Kaubandus-Tööstuskoja majanduspoliitika- ja õigusosakonna juhataja Reet Teder märkis, et kaubanduskoda hindab positiivselt nõuet saadud riigiabi ja toetused ettevõtte aastaaruandes avalikustada.
  Avalikustamist nõudva uue raamatupidamisseaduse praegust sõnastust peab kaubanduskoda siiski segadust tekitavaks, kuna selles kasutatud mõisted on ülimalt laiad, hõlmates ka riigihankeid ning ka kõiki muid riigieelarvest ostetud kaupu ja teenuseid.
  ?Nõuda teenust osutanud või kaupu müünud äriühingult tehingute üksikasjade avalikustamist ei ole põhjendatud. Sellega kaasneks ühtlasi pretsedenditu nõue ärisaladuste avaldamiseks,? kommenteeris Teder.
  Raamatupidamistoimkonna (RT) juht Ago Vilu ütles, et teisele lugemisele mineva seaduseelnõu tekst vaadatakse veelkord üle ning riigi ja ettevõtete vaheliste ostu-müügitehingute avalikustamist raamatupidamisseadus reguleerima ei hakka.
  Samuti ei ole avalikustamisnõude puhul põhjendatud seaduse eraldi paragrahv, kui muus osas seab uus raamatupidamisseadus üldised raamid ning delegeerib täpsete käitumisjuhiste andmise RT juhenditele.
  Selle aasta jooksul valmib avalikustamist reguleeriv RT juhend ?Sihtfinantseerimine?, mis esialgsete kavade kohaselt hakkab kehtima 1. jaanuaril 2003, samaaegselt uue raamatupidamisseadusega.
  ?Kuna raamatupidamisseadus on ühtaegu spetsiifiline, samas laia isikute ringi puudutav, siis siin peaksid spetsialistide, antud juhul Raamatupidamistoimkonna seisukohad olema määrava tähtsusega,? rääkis Teder ja avaldas lootust, et riigikogu arvestab, et osa mõisteid on juba teistes seadustes avatud ning suudab säilitada uue raamatupidamisseaduse esialgset loogilist ülesehitust. Näiteks reguleerib riigiabi ka konkurentsiseadus.
  Internetis avalikustatud raamatupidamise seaduse eelnõu tekst ei sisalda sellesse peale riigikogus toimunud esimest lugemist tehtud muudatusi, sealhulgas ka toetuste avalikustamist käsitlevat paragrahvi 42.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue rahvaaktsia võtsid omaks ka tuntud näod
Enefit Green on tõeline rahvaaktsia ja aktsionäride nimekirja pikkusele ei saa vastu ükski teine Balti börsifirma. Nii nagu võib aktsionäride seast leida oma naabritüdruku või tädipoja, nõnda on end Enefit Greeni aktsionäride nimekirja sättinud ka raadiohääled, sportlased, muusikud ja poliitikud.
Enefit Green on tõeline rahvaaktsia ja aktsionäride nimekirja pikkusele ei saa vastu ükski teine Balti börsifirma. Nii nagu võib aktsionäride seast leida oma naabritüdruku või tädipoja, nõnda on end Enefit Greeni aktsionäride nimekirja sättinud ka raadiohääled, sportlased, muusikud ja poliitikud.
Nimekiri avalik: TOP 1000 Enefit Greeni aktsionäri Vaata 1000 suuremat investorit!
Homme kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Homme kauplemist alustava Enefit Greeni aktsionäride nimekirjast leiab tuntud ärimehi ja poliitikuid, aga ka meelelahutusest tuntud nimesid.
Kaupmehed kehtestavad vabatahtlikult uued piirangud
Eesti Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmivad avaliku kokkuleppe rakendada vabatahtlikult piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel.
Eesti Kaupmeeste Liidu liikmed sõlmivad avaliku kokkuleppe rakendada vabatahtlikult piiranguid ja meetmeid, et tõkestada koroonaviiruse levikut kaubanduspindadel.