Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubandus-Tööstuskoda tervitab nõuet toetused avalikustada

  Kaubandus-Tööstuskoda tervitab jaanuarist 2003. kehtima hakkavat nõuet saadud toetused ettevõtte aastaaruandes avalikustada.

  Kaubandus-Tööstuskoja majanduspoliitika- ja õigusosakonna juhataja Reet Teder märkis, et kaubanduskoda hindab positiivselt nõuet saadud riigiabi ja toetused ettevõtte aastaaruandes avalikustada.
  Avalikustamist nõudva uue raamatupidamisseaduse praegust sõnastust peab kaubanduskoda siiski segadust tekitavaks, kuna selles kasutatud mõisted on ülimalt laiad, hõlmates ka riigihankeid ning ka kõiki muid riigieelarvest ostetud kaupu ja teenuseid.
  ?Nõuda teenust osutanud või kaupu müünud äriühingult tehingute üksikasjade avalikustamist ei ole põhjendatud. Sellega kaasneks ühtlasi pretsedenditu nõue ärisaladuste avaldamiseks,? kommenteeris Teder.
  Raamatupidamistoimkonna (RT) juht Ago Vilu ütles, et teisele lugemisele mineva seaduseelnõu tekst vaadatakse veelkord üle ning riigi ja ettevõtete vaheliste ostu-müügitehingute avalikustamist raamatupidamisseadus reguleerima ei hakka.
  Samuti ei ole avalikustamisnõude puhul põhjendatud seaduse eraldi paragrahv, kui muus osas seab uus raamatupidamisseadus üldised raamid ning delegeerib täpsete käitumisjuhiste andmise RT juhenditele.
  Selle aasta jooksul valmib avalikustamist reguleeriv RT juhend ?Sihtfinantseerimine?, mis esialgsete kavade kohaselt hakkab kehtima 1. jaanuaril 2003, samaaegselt uue raamatupidamisseadusega.
  ?Kuna raamatupidamisseadus on ühtaegu spetsiifiline, samas laia isikute ringi puudutav, siis siin peaksid spetsialistide, antud juhul Raamatupidamistoimkonna seisukohad olema määrava tähtsusega,? rääkis Teder ja avaldas lootust, et riigikogu arvestab, et osa mõisteid on juba teistes seadustes avatud ning suudab säilitada uue raamatupidamisseaduse esialgset loogilist ülesehitust. Näiteks reguleerib riigiabi ka konkurentsiseadus.
  Internetis avalikustatud raamatupidamise seaduse eelnõu tekst ei sisalda sellesse peale riigikogus toimunud esimest lugemist tehtud muudatusi, sealhulgas ka toetuste avalikustamist käsitlevat paragrahvi 42.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Krüptomaailmas toimus oluline uuendus. Mida see toob investorile?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
EAS suunab 15 miljonit rakendusuuringute toetuseks
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.

Olulisemad lood

Facebooki, TikToki ja Twitterit Eestis esindav firma hüppab pea 200miljonilise käibeni
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.
Twitterit, Snapchati, Metat ja teisi gigante Eesti ja Baltikumis esindav firma kasvatas hüppeliselt oma käivet. Kui kolm aastat tagasi oli ettevõtte Httpool Baltics käive 5 miljonit, siis käesoleval aastal on käibeprognoos pea 200 miljonit.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.