Ülo Toomsalu • 22. oktoober 2002 kell 6:07

EPL: Tallinna bussikoondis vahetab Ikarused Volvode vastu

Tallinna Auotbussikoondis sõlmib lähinädalatel lepingu 15 uue Volvo liigendbussi ostmiseks.

Kuigi uued bussid jõuavad kohale alles järgmise aasta aprillis, on plaanis vanad Ikarused veel sel aastal linnaliinidelt ära võtta, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Ikaruste aeg saab veel sel aastal läbi,? kinnitas TAKi suhtekorraldusjuht Sirje Roht. Praegu liigub pealinna eri liinidel Rohti sõnul iga päev kaks kuni kuus Ikarust. ?Planeerime tavaliselt 2-3 Ikarust linnaliinidele, kuid vahel võib neid korraga väljas olla ka kuni 6,? nentis Roht.

Kokku on TAKi bussipargis kolmesaja bussi ümber, neist kümmekond on vanad Ikarused. Uuena ostetud sõidukeid on 97. ?Meie bussipargi keskmine vanus on praegu 13,7 aastat ja kui me soovime olla konkurentsivõimelised, siis peame kindlasti võtma suuna veeremi uuendamisele,? selgitas Roht. Lisaks Ikarustele vajavad lähiajal väljavahetamist ka kasutatutena Skandinaaviast ostetud Volvod ja Scaniad.

Lähinädalatel sõlmitaksegi leping riigihanke võitnud Volvo Bus Corporationiga 15 uue liigendbussi ostmiseks. Uued kapitalirendiga ostetavad moodsad bussid peaksid pealinna tänavatele jõudma juba järgmise aasta aprillis.

Hetkel kuum